ISPOVEST: Kako prolaze biseksualke u Srbiji

Poznato je da je većina devojaka eksperimentisala sa istim polom, obično u adolescenciji. Za neke to ostane samo iskustvo, a neke shvate da su u potpunosti naklonjene istom polu ili da su pak biseksualne. Međutim, priče ovih devojaka nisu iste. U većim gradovima tome se ne pridaje mnogo značaja, bar ne negativnog, ali u manjim sredinama, priča je potpuno drugačija.

Vesna (pravo ime poznato redakciji) obazrivo počinje svoju priču.

- Dolazim iz malog mesta u okolini Užica, tamo sam živela do svoje 18. Pre par godina sam upisala fakultet i odselila se u Beograd.

- Tek tada sam osetila da sam živa i shvatila kako sam godinama bila sopstveni rob.

Ova dvadesetpetodišnja devojka prvi put je osetila da je privlači isti pol kada sam imala 12 godina.

- Bila sam zaljubljena u svoju najbolju drugarcu i bilo me je strašno sramota zbog toga. Jednom smo uzele šmnku njene mame i počele da se šminkamo međusobno. U jednom trenutku lica su nam bila sasvim blizu i poljubila sam je. Ona me je gurnula i pobegla kući. Dobila sam užasne batine od majke, a drugarica je svima ispričala šta se desilo.

- To me duboko potreslo i odmah sam odlučila da počnem da izlazim sa dečacima da bih se odbranila od glasina. Sa 16 sam bila ludo zaljubljena u Miloša, sa njim sam izgubila nevinost i bili smo zajedno oko godinu dana, a onda se on odselio posle završetka srednje škole.

- Sa 18 godina sam upoznala Marinu. Bila je prelepa i popularna, nisam verovala kada mi je na svirci prišla i pohvalila moju haljinu. Pitala me je da li želim pivo, tako smo nastavile da razgovaramo i kad se svirka završla. Sutradan smo se dogovorile da se vidimo i naše druženje se nastavilo narednih meseci. Jedne večeri mi je javila da je sama kod kuće i kako bi bilo super da kupimo neko piće, odrapimo muziku i zezamo se.

- Piće za pićem, cigarete i glasna muzika, sve je vodilo ka tome... Poljubile smo se. Očekivala sam istu reakciju kao pre, a onda je osledio šok. Jednom rukom mi je prošla kroz kosu i blago me povukla, a drugom je počela da me dodiruje. Nikada nisam osetila nešto slično. Razlika između muškaraca i žena u tom smislu je i mala i velika u isto vreme.

- Bez obzira na to koliko su muškarci nežni i koliko su žene strastvene, jasna razlika je uočljiva i ne može se opisati rečima.

- Marina i ja smo nastavile da se viđamo. Saznala sam da joj ja nisam prva devojka sa kojom je bila.

(old_image)

- A onda se desilo ono što nismo slutile. Bile smo u kafiću u mesdtu pored našeg, malo više smo popile i počele da igramo izazovno. Muškarci su bili oduševljeni, a mi smo pokušale da ih ignorišemo... Gledale smo se, pričle, igrale, a onda smo se poljubile spontano. Usledio je tajac, a onda ovacije prisutnih, od čega nam je bilo neprijatno. Tada sam shvatila gde ja zapravo živim. Zgrabila sam Marinu za ruku i krenuile smo kući. Tada se ispred nas isprečio ogroman tip koji nam je rekao nezamislive stvari: Lezbače, gde ste krenule. Ku*ine, je l vas tako vaspitavaju kod kuće, bolesnice jedne. Vama treba jedan k*rac da vas malo opameti.

- Tada je lupio šamar Marini, a ja sam od straha utrnula. Ali sam rešila da igram na blef kartu i počela da vičem na njega i guram ga. To nije upalio i gurno me je preko stola. Tada su dva momka skočila i odvukla ga u stranu, pokušavajući da ga smire. Mi smo iskoristile priliku i pobegle odatle.

- Posle toga smo odlučile da se neko vreme ne viđamo, plašeći se da će se priča raširiti i da će svi u našem mestu saznati za to i za nas.

- Uskoro sam završila srednju školu i upisala Pravni fakultet u Beogradu. Odmah sam našla društvo sa kojim sam počela da izlazim. Sve što sam ikada smatrala neobičnim kod sebe postalo mi je normalno kad sam shvatila da je mnogo ljudi kao što sam ja - sa sličnim interesovanjima i slobodnijim shvatanjima. Za nekoliko godina u Beogradu uspela sam da shvatim i prihvatim sebe. Bila sam sa jednom devojkom kratko, a već dve godine imam dečka, sa kojim sam počela da živim pre nekoliko meseci.

- Nadam se da će one devojke koje privlače oba pola neće gušiti sebe zbog osude okoline, već će pokušati i uraditi sve što mogu da žive u istini, jer jedino istina može da donese mir ili bar prihvatanje nemira.

Pogledajte još