Student glumio diplomatu, tajnog agenta i bio na krunisanju španskog kralja!

Naime, Francisko je prevarom prisvojio preko 25 hiljada evra od raznih biznismena i korporacija. Glumio je diplomatu, policijskog inspektora, tajnog agenta, finansijskog direktora španskog predsedništva, kao i mnogo uloga raznih visokih zvaničnika.

Ipak, ovaj španski tinejdžer u stvarnom životu nema ama baš nikakve veze sa politikom, niti bogatstvom. Ipak, zahvaljujući svom šarmu, umeću lažnog predstavljanja i moći ubeđivanja Francisco Nikolas je prisustvovao brojnim elitnim banketima, čak i onim najzatvorenijim, poput nedavnog krunisanja španskog kralja Felipea VI.

Besplatno je koristio usluge službenih vozača, uživajući u lukzuznim limuzinama, fotografisao se sa brojnim bitnim ličnostima iz sveta španske politike, poput bivšeg predsednika Hose Marije Aznara ili gradonačelnice Madrida, Ane Botel.

To nije sve. Nabavio je i policijsku sirenu, koju je koristio da zaobilazi gužve u saobraćaju.

Obmanuo je i advokate bivšeg katalonskog predsednika, optuženog za milionsku utaju poreza i pranje novca, predstavivši se kao agent zadužen za istragu. Zaradio je više od 25 hiljada evra od imućnih preduzetnika, navevši ih da investiraju u nepostojeće fondove, piše „Think Spain.“

Taj novac je koristio za iznajmljivanje vile, vozača, luksuznu garderobu. Stanovnike španskog gradića Ribadea ubedio je da kralj dolazi na radni ručak. Mobilizovana je policija koja je osigurala čitavo područje, a spremljena je i svečana gozba. Tu je bio i gradonačelnik, a kralja – nigde.

Lokalni i nacionalni mediji izvestili su kako je kralj nepostojeću posetu otkazao zbog zauzetosti.

Francisko je vatreni navijač madridskog Reala, a domaće utakmice voljenog kluba posmatrao je, naravno, iz VIP lože, u koju je ulazio s poklonjenim ulaznicama, a postao je sumnjiv tek nakon što je pokušao da uđe na prijem koji je u Madridu organizovala američka ambasada.

Nedugo zatim je uhapšen, a u njegovom stanu pronađene su falsifikovane policijske značke, te brojna autentična dokumenta i izveštaji sa žigom španskih agencija i javnih službi.

Prilikom saslušanja, sudija je, blago rečeno, bio zaprepašćen šta je ovaj devetnaestogodišnjak uspeo da uradi. Optužen je i pušten da se brani sa slobode.

Sudski psihijatri koji su ga pregledali smatraju kako Francisko verovatno ima poremećaj ličnosti koji uključuje megalomaniju i zablude o vlastitoj veličini.

Izvor: Blic

Pogledajte još