Drugo veče 36. Perwol Fashion week-a

Udruženje se prvi put uspešno predstavilo revijom na prethodnom Fashion Week-u, a zatim su bili deo organizovacije više humanitarnih akcija pod nazivom Fashion Aid, koje su realizovane tokom maja i juna Naročiti zadatak Udruženja jeste upravo pravovremeno oblikovanje srpskog trenda, koji kao takav treba odgovarati globalnim kretanjima na polju mode, ali i ovdašnjoj specifičnoj estetici i stvaralačkim idejama naših dizajnera.

Pogledajte galeriju fotografija sa druge večeri 36. Perwol Fashion week-a

Ovoga puta svoje modele predstavili su: Aleksandra Lalić, Ana Vasiljević, Danijela Glišić, Dejana Momčilović, Ines Janković, Ivana Pilje, Jovana Marković, Lily Taylor, Mirjana Šarac, sestre Stevančević, Sonja Marunić, Svetlana Jaćović, Tijana Žunić, Valentine Obradović...

Poznati na drugoj večeri 36. Perwol Fashion week-a

Mirjana Vujčić je prvi put na Beogradskoj nedelji mode, a prezentovala je kolekciju pod nazivom Pure. Doživljavajući modu kao izraz svog ličnog identiteta, Mirjaninim modelima dominiraju nijanse mlečno-bele i puderaste boje, prošarani čipkom sa vezenim dezenom perja protkanog šljokicama. Muslin i til, čiste linije i svedeni krojevi, osnovni su elementi ove romantične kolekcije.

(old_image)

Modna kuća Martini Vesto unela je izvesne inovacije u svoj proizvodni program i predstavila se trima kolekcijama za sezonu jesen/zima 2014/15. Kolekcija Martini Vesto Classic odlikuju čiste forme i provereni krojevi namenjeni, poslovnom muškarcu koji u svakoj prilici nepogrešivo zna šta će obući. Kolekcija Martini Vesto by Boško ne isključuje poslovni look, ali napušta stroge forme i dezene čineći neobičnim svakodnevni izged savremenih muškaraca. Kolekcija je inspirisana duhom sadašnjice i svim radostima života u metropoli. Kolekcija Martini Vesto BLACK by Boško okrenuta je uličnoj modi i njom se, po prvi put, ova modna kuća obraća i ženama. Inovativni krojevi, smela sečenja i mističnost crne boje spajaju naizgled nespojivo – udobnost i ekstravagantnost, lakoću postojanja i moć.

(old_image)

Zona 45 – program koji podržava dizajnere iz regiona se po peti put dešava na Beogradskoj nedelji mode. Nakon velikog uspeha kolekcije u Severnoj Americi i na London Fashion Week-
u George Styler se vratio na Perwoll Fashion Week kako bi predstavio Srbiju u okviru projekta Zona 45 i prikazao nam delove kolekcije o kojima se toliko piše. Kolekcija je za sezonu proleće-
leto 2015 i nosi naziv Ethno Pop. George Syler kombinuje tradiciju sa modernom pop kulturom, inspirisan prirodnim bogatstvima, lepotom sveta isimbolima koji donose sreću, pa se na kreacijama mogu primetiti i motivisa pirotskih ćilima. U kolekciji dominira trikotaža po kojoj je Styler poznat, namenjena je i muškarcima i ženama. Ovom prilikom, dizajner nam je ekskluzivno predstavio i svoju liniju dzinsa i odeće za plažu. Jedan od modela na ovoj reviji nosila je i Nikolija Jovanovic.

(old_image)

Makedoniju je predstavila Lidiya Georgieva. Ona je diplomirala modni dizajn na ESAA “Duperré” u Parizu, a do sada je radila za čuvene francuske modne kuće Rochas i Pierre Balmain. Kolekcija je inspirisana bojama britanskih i francuskih kolonija, te se odnosi na više sezona. Svetli kaputi od mohera u nežnim materijalima i trikotaži, sa prefinjenim ručnim radom i bogatim vezom, oplemenjeni saten svilom, čipkanim ili haljinama od muslina, akcentovani dekorativnim pomponima i pletenicama. Sudar evropske i kulture dalekog istoka, začinjeni egzotičnom moći šafrana, tumerika, karija i đumbira u dekadentnom ambijentu dvadesetih godina prošlog veka, sa diskretnim dodirom rokenrola.

(old_image)

Marina Obradović predstavnica je Hrvatske, i to svojim brendom Marina design, koji je u okviru Zone 45 po drugi put na Perwoll Fashion Week-u. Ovoga puta predstavila nam je kolekciju jesen-zima 2014-15 - Moderni nomadi. U ovoj kolekciji oni imaju metaforičko značenje - kao unutrašnje putovanje i lutanje bespućima vlastite ličnosti, kroz teskobu neizvesnosti vremena u kojem živimo. Vizualizovano kroz izbor mračnijih boja, slojevitošću odevnih komada i neobičnijim zahvatima u kombinacijama i kroju. Izbor materijala varira od prirodnih: vunenih, svilenih i pamučnih, do umetnih, s metal efektom.

(old_image)

Grupa od šest mladih dizajnera SQUAT // Young@Squat (Barbara Vrbančič, Barbara Krmelj, Matic Veler, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Sofija Urumović), predstavila je Sloveniju, kolekcijom Paris//Texas, za proleće/leto 2015. Šta se desi kada se ukrste Pariz i Teksas? Kada Parižanke obuju kaubojske čizme i obuku košulje sa resama? Razigran ples resa i voluminoznosti, začinjeni sa dodirom divljeg meksičkog kolorita i šarenog printa, kroz prepoznatljivu i autentičnu paletu tehnika i kreativnih pristupa oslikavaju svežinu i mladoliku neopterećenost.

(old_image)

Pogledajte još