Proveravate joj mobilni i fejs: Bolje prestanite, inače će se nešto užasno desiti!

Naime, istraživanje sprovedeno u Australiji pokazalo je povezanost između posesivnih i ljubomornih muškaraca i slabog semena. Istraživanje je pokazalo da muškarci koji potajno proveravaju mobilne svojih devojaka, brane im odlazak na zabave s drugim muškarcima i na slične načine manifestiraju svoju posesivnost i nesigurnost, u proseku imaju manju koncentraciju sperme i manji broj aktivnih spermatozoida..

Njihova posesivnost može biti i urođeni, evolucijski mehanizam koji im pomaže u 'takmičenju spermatozoida', obrazložila je dr. Samantha Leivers.

Moglo bi se zaključiti da takvi muškarci (podsvesno) slede ovakvu logiku: Kada se već moji spermatozoidi ne mogu takmičiti s tuđima, najbolje je da partnerki ograničim mogućnost pronalaženja drugog seksualnog partnera tj. konkurentskih spermatozoida.

Još neki od načina na koje muškarci manifestuju svoju posesivnost su: Kupovanje poklona i nakita koji signalizuju da je žena zauzeta i ogovaranje devojke drugim muškarcima kako bi je učinili nepoželjnom.

Nadlanu / izvor: portaloko

Pogledajte još