Na osnovu SMS poruka provalite da li se vaša veza bliži kraju!

Poznato je da se odnos između dvoje ljudi koji se vole razvija i menja tokom vremena, nabolje ili nagore, a u doba tekstualnih poruka vidljivije je u kolikoj meri, smatra naučnica za podatke Alice Zhao koja je odlučila da analizira SMS poruke koje su suprug i ona razmenjivali od trenutka kada su se upoznali pre šest godina do danas kada su u braku.

Na početku veze, 2008. kad su bili još jako zaljubljeni poruke su bile duže i u njihovom su rečniku prevladavale reči 'ljubav', 'ljubavi', 'ćao', a s vremenom su ih zamenile kraće poruke u kojima dominiraju reči poput “ok”, “ručak”, “večera”.

Promenilo se i vreme slanja poruka. Na početku veze stizale su u vremenu između 15 i 3 sata, a nakon što su se venčali ramena poruka se dešavala uglavnom u toku radnog vremena.

Zhao na svom blogu objašnjava kako razloge za promene u porukama - od ljubavnih do onih rutinskih treba tražiti i u činjenici da se dok su se zabavljali nisu viđali svakodnevno pa se veći deo komunikacije odvijao putem tekstualnih poruka.

E sada, ona kaže da to ne mora da znači da je vaš odnos upao u kolotečinu, I da se SMS razmenjuju rutinski, već je razlog tome što sve vise vremena provode zajedno, jer žive zajedno.

Tako da, ne paničite, ako se prepoznate u ovom tekstu. Kratke i zvanične poruke su deo svakog braka.

Izvor: Tportal

Pogledajte još