VREME JE ZA KNJIGU: Danas svečano otvaranje 59. Međunarodnog sajma knjiga

Pod sloganom "Vreme je za knjigu" danas će u Beogradu biti otvoren 59. Međunarodni sajam knjiga. Na sajmu, koji će svoje kapije za posetioce otvoriti u 10 sati, učestvovaće 476 izlagača, od kojih su 72 iz inostranstva.

Sajam će u 18.00 sati otvoriti akademik Miloš Tešić i Luji Dženjun, predstavnik Kine, zemlje počasnog gosta sajma.

Svečano otvaranje, ove godine će prvi put u istoriji te najveće kulturne manifestacije u regionu, biti upiličeno u Hali 2, gde se nalazi štand Kine, koja će na prostoru od 1.000 kvadrata, pod sloganom "Knjiga produbljuje prijateljstvo, saradnja gradi budućnost", predstaviti svoje književno stvaralaštvo.

U predstavljanju stvaralaštva Kine, učestvovaće delegacija od 200 članova, u kojoj su 12 vrhunskih pisaca i 100 izdavača iz 60 izdavačkih kuća.

Među gostima sajma biće i Mark Tompson, Kristof Mori, Toni Parsons, Tomas Plecinger, Jan Sonergor, Dimitris Sotakis, Gustav Murin.

Prema najavi, u Hali 1 biće predstavljeni domaći izdavači, a u Hali 2a inostrani izlagači i izdavači obrazovnih učila, dok je Hala 2c rezervisana za obrazovne ustanove.

U Hali 4 biće domaći i strani izdavači, državne ustanove i institucije, distriubuteri, religiozna produkcija i antikvarne knjige, dok će u Hali 2b biti organizovana dečja sala i izložbe.

Ulaznice za Sajam, koji će trajati do 2. novembra, koštaju 250 dinara.

Sajam će raditi od 10 do 21 sat.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još