Šporet izazvao tragediju: Starac poginuo u požaru

U požaru koji se u nedelju ujutro, oko 9.30, dogodio u njegovoj kući u Ulici Miloša Tasića 29, u kraljevačkom naselju Grdička kosa, nastradao je starac Slavko Milović (92) iz Kraljeva.

Akcijom kraljevačkih vatrogasaca, koji su brzo stigli na mesto požara, vatra je brzo ugašena i tako je sprečeno eventualno širenje vatrene stihije i na susedne kuće u dvorištu, ali nesrećnom starcu, nažalost, nije bilo spasa.

Uzroci požara, koji je izbio u dnevnoj sobi Milovićeve prizemne kuće u kojoj je živeo sam, još se utvrđuju. A, pošto se starac grejao na drva, komšije pretpostavljaju da je izbio dok je Milović ložio vatru u svom dotrajalom „smederevcu“.

- Moj sin je izašao u dvorište koje delimo sa Slavkom i primetio vatru koja kulja kroz prozor njegove dnevne sobe. Od gustog dima ništa se nije videlo unutra. Dozivali smo Slavka, ali se nije javljao. Ubrzo su stigli i vatrogasci, vatra je ugašena, ali je naš komšija stradao u požaru - kaže Zora Drobnjak, prva Slavkova komšinica.

Prema njenim rečima, pošto mu je supruga preminula pre desetak godina, Slavko je u prizemnoj kućici živeo sam. Dece i bližih rođaka, kako kaže, nije imao i nije voleo da razgovara na tu temu.

- Dugo smo živeli zajedno u dvorištu i nisam primetila da mu je bilo ko od rođaka dolazio - dodaje gospođa Drobnjak.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još