Ova žena je molila sudiju da joj dozvoli da ubije ćerku!

Mala Nensi je rođena slepa sa hidrocefalusom, meningitisom i septikemijom. Zbog toga, devojčica nije mogla da hoda, priča, jede ili pije. Njen kvalitet života bio je toliko loš, da joj je bila potrebna 24-časovna nega, a hranu, vodu i lekove je dobijala preko cevčice. Zdravlje joj se pogoršavalo do te mere da ni morfijum nije mogao da joj ublaži bolove. Nensi je satima vrištala u agoniji, zbog čega je Šarlot rešila da napiše izjavu sudiji, pomoću koje bi mogla da oduzme ćerki život i tako je spasi mučenja.

SUD JE DONEO KONAČNU ODLUKU

- Moja ćerka više nije moja ćerka, sada je samo senka onoga što je bila. Svetlost iz njenih očiju je nestala, a u njih se uselio strah i potreba za mirom. Danas vam se obraćam u Nensino ime, jer smatram da je dovoljno propatila. Lomi mi se srce zbog toga što tražim od vas, ali moram da prelomim - izjavila je Šarlot, između ostalog.

Sudija je uvažio Šarlotinu molbu, a Nensi je umrla dve nedelje kasnije u bolnici, okružena porodicom. Ovo je bio svojevrsan presedan, a doktori su se složili sa sudijinom odlukom.

Šarlot su rekli dva dana pred porođaj da će roditi izuzetno bolesno dete, jer je u krvi imala Streptokoke grupe B. Ove bakterije nisu lečene tokom trudnoće, jer Šarlot nije ni znala da ih ima.

- Kada sam čula da je stanje mog deteta moglo da se spreči samo da su mi dali najobičnije antibiotike, bila sam skrhana bolom. Moje dete je rođeno slepo, sa meningitisom i septikemijom. Sa samo šest meseci dobila je epileptični napad. Srce mi se slamalo dok sam gledala svoje dete kroz kakvu bol mora da prolazi. Stalno smo bili po bolnicama, njen organizam je u 12-oj godini bio na nivou šestomesečne bebe - priča Šarlot.

SMRT JE BILA JEDINI SPAS

- Moja Nensi je volela da sluša ptice i decu kako se igraju. Volela je da sluša Majkla Bublea i da bude pored mene dok ispijam čaj. Trudila sam se da joj omogućim najbolji kvalitet života koji je dete u njenoj situaciji moglo da ima. Poslednji dan njenog života bio je nateži dan mog. Nedostaje mi moja devojčica svaki dan i nikada sebi neću oprostiti, ali znam da je to najbolje za nju. Želim da roditelji znaju, iako nikada neće prežaliti svoju odluku, da je u redu ako tako želite da omogućite mir svom detetu. To ne znači da ga ne volite. Moj život više nikada neće biti isti - zaključuje Šarlot.

Nadlanu / izvor: žena.blic

Pogledajte još