Nećete verovati koja tri sastojka začepljuju pore i stvaraju bubuljice!

0

Rekli su vam da su neki od proizvoda za negu kože savršeni, ali nisu vam napomenuli da su mnogi od njih krivci za pojavu bubuljica…

Već je poznato da su teške, hranjive kreme i gusti puderi loš izbor za masnu i problematičnu kožu. Ipak, u vašem kupatilu sigurno se kriju još neki beauty proizvodi kojima nesvesno pogoršavate stanje svoje kože. Imate li problema s bubuljicama, aknama, začepljenim porama ili mitiserima, izbegavajte ove sastojke:

1. ALKOHOL

Premda se u brojnim proizvodima za problematičnu kožu nalazi alkohol, stručnjaci kažu kako bi osobe s problemima koji nastaju zbog začepljenih pora, svakako trebale da ga izbegavaju. Alkohol isušuje kožu što rezultira još jačim izlučivanjem sebuma koji dovodi do začepljenih pora. Pouka: koristi blage proizvode za čišćenje lica koji ne sadrže alkohol.

2. KOKOSOVO ULJE
Hvaljeno kokosovo ulje mnoge žene koriste na kosi, koži tela i koži lica, ali za problematičnu kožu taj se proizvod nikako ne preporučuje jer začepljuje pore. Radije ga koristite u prehrani – to će takođe pomoći vašem izgledu i zdravlju.

3. ALGE

Proizvodi s algama zvuče lekovito i blago, ali, verujte nam, nikako nisu prikladni za kožu s bubuljicama i začepljenim porama jer će stanje učiniti još gorim. Dobro pročitajte deklaracije proizvoda koje mislite da kupite i izbegavajte natpise kao što su Ascophyllum i Ulva lactuca.
Izvor: index.hr

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.