Nećete verovati koja tri sastojka začepljuju pore i stvaraju bubuljice!

Već je poznato da su teške, hranjive kreme i gusti puderi loš izbor za masnu i problematičnu kožu. Ipak, u vašem kupatilu sigurno se kriju još neki beauty proizvodi kojima nesvesno pogoršavate stanje svoje kože. Imate li problema s bubuljicama, aknama, začepljenim porama ili mitiserima, izbegavajte ove sastojke:

1. ALKOHOL

Premda se u brojnim proizvodima za problematičnu kožu nalazi alkohol, stručnjaci kažu kako bi osobe s problemima koji nastaju zbog začepljenih pora, svakako trebale da ga izbegavaju. Alkohol isušuje kožu što rezultira još jačim izlučivanjem sebuma koji dovodi do začepljenih pora. Pouka: koristi blage proizvode za čišćenje lica koji ne sadrže alkohol.

2. KOKOSOVO ULJE
Hvaljeno kokosovo ulje mnoge žene koriste na kosi, koži tela i koži lica, ali za problematičnu kožu taj se proizvod nikako ne preporučuje jer začepljuje pore. Radije ga koristite u prehrani - to će takođe pomoći vašem izgledu i zdravlju.

3. ALGE

Proizvodi s algama zvuče lekovito i blago, ali, verujte nam, nikako nisu prikladni za kožu s bubuljicama i začepljenim porama jer će stanje učiniti još gorim. Dobro pročitajte deklaracije proizvoda koje mislite da kupite i izbegavajte natpise kao što su Ascophyllum i Ulva lactuca.
Izvor: index.hr

Pogledajte još