INSTANT POMOĆ: Oslobodite se stresa za samo pet minuta!

Nažalost, u ovakvom trenutku možete da priuštite sebi pet minuta da se oslobodite stresa. Kako je to uopšte moguće, pitate se? Vrlo lako, samo poslušajte neki od ovih saveta.

Iako imate svega pet minuta, ustanite od stola, pa makar i samo da skuvate čaj. Ideja je da se na kratko vreme udaljite od epicentra stresa i da se smirite. Par minuta da sredite misli je sve što je potrebno kako biste stvari sagledali iz drugačije perspektive.

Ukoliko ste nervozni, pod stresom ili opterećeni poslom, jedna od najboljih stvari koje možete da učinite jeste da pročitate neku interesantnu priču. Fikcije su idealne , posebno ako je priča duhovita i pomaže vam da se povučete iz realnosti, u neki drugačiji, zamišljeni svet. Ovako možete da zaboravite na sve što vas iritira, makar na 5 minuta, dok se fokusirate na priču.

Proveren način da se momentalno se oslobodite negativnog naboja je da jednostavno stanete! Mnogi životni treneri kažu: ne postoji mnogo misterije, samo sedite i probajte da raščistite misli. Ako ste religiozni ili duhovni, molitva može da pomogne da privremeno napustite svoje misli, i da u pomoć pozovete neke više sile koje će vam (možda) pomoći.

Nijedan čovek ne može da bude tužan ili pod stresom ako se smeje. Ukoliko imate neki omiljeni video, dajte sebi par minuta odmora i pogledajte ga. Videćete da, kada se vratite obavezama, vaše raspoloženje postaje mnogo bolje.

Ako ste veoma iznervirani nemojte da pijete kafu, jer vam kofein sigurno neće biti od pomoći. Topla, umirujuća šolja biljnog čaja - hoće. Proces pravljenja čaja može pomoći da se opustite, jer samo to što ste ustali od stola i otišli da skuvate čaj prebacuje tok misli na nešto drugo. Učinite nešto lepo za sebe, preporučuje SML.rs.

U zavisnosti od lokacije i toga šta vas je učinilo nervoznim, nekoliko udaraca po mekom jastuku može da bude od velike pomoći. Sa svakim novim udarcem, mislite o oslobađanju od stresa. Ipak, ako ste na radnom mestu, nemojte ovu metodu da isprobavate na nekom od kolega.

Kada smo nervozni dišemo mnogo brže, a uzdasi su plitki i teški. Fokusirajte se i lagano dišite iz stomaka, umesto iz pluća. Polako, duboko dišite nekoliko minuta. Smirivanje tela na ovaj način pomaže vam da smirite i vaše mentalno stanje.

Izvor: Srbija danas

Pogledajte još