Otkrivamo vam ono što niste znali o seriji 'Srećni ljudi'!

Otkrivamo dobro čuvane tajne kultne serije koja se po ko zna koji put reprizira na RTS-u.
Iako ste seriju „Srećni ljudi" verovatno gledali najmanje pet puta, neke stvari su vam možda i promakle.
Sigurno vam nije bilo drago kada su Đinu i Lolu odjednom počele da igraju manje poznate glumice Jugoslava Drašković i Zlata Numanagić, umesto Dubravke Mijatović i Tanje Bošković.

Međutim, ima još nepravilnosti u kultnoj seriji koje su manje poznate širem auditorijumu:

1. Natalija, žena Šćepana Šćekića je u seriji promenila četiri devojačka prezimena. U petoj epizodi šef Đura Sultan ju je oslovio kao Natalija Savković. U 32. epizodi, u kafani, Bata Šejn je predstavlja Šćepanu Šćekiću (ne znajući da joj je on suprug) kao Nataliju Milić. Na ročištu za razvod braka Natalija izgovara da nije više Šćekić nego da je Prodanović, u 60. epizodi. A prilikom izricanja presude za razvod braka, u 67. epizodi, sudija čita da je Natalija rođena Milovanović.

2. Danilo Lazović (Šćepan Šćekić) bio je član Međunarodnog odbora za istinu o Radovanu Karadžiću i zalagao se da se u škole uvede predmet seljačko vaspitanje a da veronauka postane obavezna.

3. Dubravka Mijatović seriju „Srećni ljudi" napustila je zbog malog honorara i kako je tada rekla „uloge koja je počela da se pretvara u pravi haos". Zbog te odluke tada je dospela na crnu listu RTS.

4. I Tanja Bošković je seriju napustila gotovo u isto vreme, takođe zbog malog honorara. Ona se čak i požalila svom partneru iz serije Desimiru Stanojeviću da dok ode do pijace inflacija „pojede" ceo honorar.

5. Dragan Jovanović, koji je tumačio ulogu Luneta Šćekića je seriju napustio tako što je u dogovoru sa scenaristom odlučio da se njegov lik povuče iz serije tako što će otići u zavičaj da se zaposli. Razlog Jovanovićevog odbijanja uloge takođe je bilo mali honorar.

6. Tokom brojnih repriziranja, prva epizoda serije se uvek emituje sa starim logom „RTS B1" u gornjem levom uglu, dok se trenutni logo RTS-a pomera u desni ugao. Ne postoji tačna tvrdnja zašto je to tako, ali su tu dve pretpostavke: prva: „traka sa prvom epizodom je izgorela za vreme NATO bombardovanja 1999"; i druga: „RTS u isto to vreme nije imao trake pa je morao presnimavati postojeće trake".

7. U 67. epizodi Ozren na ručku sa Tintoretom (Marinkom Bidžićem) izgovara da mu se maćeha zove Jelisaveta a do tada je bila Jovanka!

8. Bogdan Kuzmanović je odigrao tri uloge. Prvu u 10. epizodi, gde traži posao u kockarnici u kojoj je i Aranđel tražio posao. U 18. i 19. epizodi igrao je policajca koji je sprovodio Aranđela do kuće za Necin rođendan, da bi nedugo potom postao Roki- glavni telohranitelj Ozrena Soldatovića.
On se u sledećem snimku pojavljuje u 39. minutu.

9. Aleksandar Alek Rodić odigrao je tri lika. U trećoj epizodi se pojavio na slikarskoj izložbi Đorđa Đorđevića zatim u 22. epizodi pojavio se kao sin Žarka Popare, kada su se njegov otac i majka, Božidarka, prepirali oko hrane. Potom se pojavio kao čuvar u zatvoru u kome je ležao Aranđel i imao je čudan naglasak.

10. Jugoslava Drašković se, pre nego što je zamenila Dubravku Mijatović u ulozi Đurđine Golubović, pojavila u 20. epizodi kod Čarlija Marjanovića, gde ju je hipnotisanu dodirivao Radojica Ilić (Milenko Pavlov).

11. Kada Marijana odlazi u posetu Despotoviću u bolnicu u 32. epizodi i žali se svom šefu na „nekog debelog", Despotović joj odgovara: „Pa to je Glavac". Taj nadimak se ponavlja u još nekoliko epizoda da bi se kasnije pretvorio u „Garac".

12. U istoj epizodi glavna sestra Antonija oslovljava Iliju prezimenom Petrović a on se kasnije pojavljuje pod prezimenom Pandurović.

13. Čarli svog oca naziva Milivoje u 23. epizodi kada u diktafon govori svoje lične podatke za Ozrena Soldatovića.

14. Predrag Milinković se u 10. epizodi pojavljuje kao poštar Jovan koji donosi penziju Šćepanu Šćekiću, dok od 24. epizode igra Soldatovićevog batlera Sofronija.

15. Dragan Mićalović igra 3 uloge u seriji. Prvo se pojavljuje kao policajac u 17. epizodi (u parku), zatim kao zapisničar u 18. epizodi, kada Aranđela privode zbog markice i treći put kao ljubavnik Cane Fontane.

16. Ljubiša Barović se pojavljuje kao Zijo, Ozrenova desna ruka u reketiranju male privrede u Beogradu i u 45. epizodi kao narkoman koji Aranđelu podmeće u džep kesicu kokaina.

17. Čuveni „Ranč prokletih" nalazi se u blizini Partizanovog stadiona, i da ironija bude veća, u blizini nema solitera. Setićete se da su se stanari „Ranča" stalno žalili da im iz novoizgrađenih solitera bacaju smeće u dvorište.

18. Adresa Šćepana Šćekića u jednoj epizodi je „Žabljačka 29", a u nekoj narednoj „Lovćenska 12".

19. Šćepan Šćekić u jednoj od prvih epizoda, kada zove agenciju Perspektiva, traži šefa agencije Despota Despotovića, da bi kasnije ime šefa postalo Boško Despotović.

20. U trećoj epizodi, Aranđelov i Ristanin komšija Ostojić obraća se Riski bez persiranja, da bi kasnije počeo da joj persira.

21. Kultna kuća iz popularne serije u vlasništvu je porodice Popović i nalazi se na Lekinom brdu u Miklošićevoj 35. Kuća je sazidana 1923. godine.

22. Čuveni Sima, Necin pas bio je slep tokom snimanja serije.

Izvor: bubuinfo

Pogledajte još