Lojd i Kamilo oduševili publiku u završnici 30. Beogradskog džez festivala!

Na svečanom zatvaranju publici su se obratili Rajan Rolands, savetnik za medije i kulturu Ambasade SAD i Aleksandar Živković, programski menadžer prvog Beogradskog džez festivala.

Rolands je izrazio zadovoljstvo što je, u ime Ambasade SAD, u prilici da prisustvuje zatvaranju festivala: „Čast mi je što smo podržali ovaj festival od početka, nadam se da ćemo zajedno raditi i u budućnosti“.

Aleksandar Živković je rekao da je osnivanje ovakvog festivala na početku bilo teško ali i da se sve odvijalo u dobrom ambijentu Doma omladine Beograda, koji je uvek bio uz organizatore i podržavao sve njihove ideje. „Posebno mi je drago što je ovaj festival obnovljen i što je u pravim rukama. Beogradski džez festival je postao evropski, a mislim da će uskoropostati i svetski festival“, istakao je Živković.

Poslednje veče 30. Beogradskog džez festivala započelo je nezaboravnim koncertom žive legende džez muzike Čarlsa Lojda, kog je publika dočekala velikim aplauzom.

Lojd je jedan od najvećih lidera i improvizatora svih vremena, nepresušni mislilac i innovator. Žestina njegovih improvizacija i zanimanje za spajanje džeza sa nezapadnim muzičkim stilovima etablirali su ga kao jednu od ključnih figura u širenju i unapređenju ove umetnosti. Na Beogradskom džez festivalu 2011, Lojd je održao jedan od najboljih džez koncerata u Srbiji. Ovoga puta predstavio je svoju prvu džez svitu „Wild Man Dance“, koju je premijerno izveo u novembru prošle godine u Poljskoj i od tada samo još nekoliko puta na odabranim festivalima. Sa svojim novim kvartetom, ostavio je publiku bez daha, još jednom se zlatnim slovima upisavši u istoriju domaćeg koncertnog džeza.

Dobra atmosfera nastavljena je i u drugom delu večeri kada je na scenu izašao fenomenalni Mišel Kamilo, jedan od najvirtuoznijih pijanista na svetu i istaknuti kompozitor. Premijerno je nastupio u Srbiji, zajedno sa svojim Triom i spojem džeza i latinoameričke muzike oduševio prisutne. Publika 30. Beogradskog džez festivala imala je priliku da se uživo u

Pogledajte još