Oni su krivi za višak kilograma: 4 iznenađujuće stvari koje pojačavaju apetit!

1. Biljni dodaci i suplementi ishrani

Uzimanje suplemenata u praškastom obliku dobar je način da zadovoljite dnevne potrebe za vitaminima, mineralima i drugim važnim nutrijentima kada to ne možete ostvariti putem hrane.

Ali, kod nekih ljudi ti vitaminski dodaci mogu povećati želju za hranom. Zato, nastojte da unesete u ishranu namirnice koje će vam omogućiti prirodan način unosa svih vitamin koji su potrebni vašem organizmu.

2. Lekovi

Svaka osoba drugačije reaguje na uzimanje lekova. Ipak, neka istraživanja su pokazala da je uzimanje tableta za depresiju povezano s povećanjem apetita kod većeg broja ljudi.

Iako je vaše fizičko i mentalno zdravlje važnije od nekoliko kilograma viška, svakako upozorite lekara na ovu činjenicu jer bi vas isti mogao prebaciti na drugi lek s manje sličnih nuspojava.

3. Promena režima vežbanja

Kombinovanje različitih tipova vežbanja i sportskih aktivnosti odličan je način da održite interesovanje za držanje top forme. Međutim ako se prebacujete s jednog režima vežbanja na drugi, u početku biste mogli da osetiti povećanu želju za hranom.

Ne brinite, reč je samo o privremenoj pojavi – na ovaj način vaše se telo sprema za nove izazove i opterećenja

4. Hladnoća

Jeste li primijetili da ste s dolaskom hladnijeg vremena počeli da se gušite u hranu? Ovo je evolucijski impuls koji vam osigurava stvaranje zaliha energije, I prirodni način grejanja tela.

Ali na gojenje utiču i druga pomagala koja oponašaju zimu poput klima uređaja. Kada je telo izloženo ekstremnoj topoti, mozak nije zainteresovan za unos nove energije, i obrnuto.

Izvor: zadovoljna.hr

Pogledajte još