Deca se ugušila u dimu dok je majka pila kafu!

Ovo je plačući ispričala Viktorija Jovanović (34), čiji su se sin Kristijan (5) i ćerka Anastasija (1) ugušili u požaru juče oko 10.30 sati u kući u naselju Mali Rit 147 u Pančevu.

- Razbila sam staklo na prozoru da ih spasem - dodaje Viktorija, ali deci spasa nije bilo - ugušila su se u dimu.

Majka tvrdi da nije gorela vatra u peći kada je izašla iz kuće.

- Vatra se ugasila još ujutru. Zato sam i otišla kod majke po sekiru. Sin i ćerka su spavali, pa sam ostala da popijem kafu. Nisam mogla ni da zamislim da može ovo da se dogodi. Kamenom sam razbila prozor i uletela u kuću. Izvadila sam sina napolje, ali je bio bez svesti. Ćerku sam jedva našla - jeca Viktorija.

U pokušaju spasavanja pomagala joj je komšinica.

- Kristijana sam umivala dok je Viktorija tražila Anastasiju po kući. Nije davao znake života. Pozvala sam odmah Hitnu pomoć, vatrogasce. Nije bio veliki plamen, ali je kuljao stravičan dim. I Anastasija je bila bez svesti - priča komšinica A. M.

Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali je, nažalost, mogla da konstatuje samo smrt dečaka i devojčice. Vatrogasci su ugasili plamen, a u kući je izgoreo samo krevet.

- Ne verujem šta nas je snašlo. Viktorija je sama čuvala decu. Nismo ni znali ko im je otac. U kući nisu imali ni struje. Mi smo joj pomagali koliko smo mogli - priča kroz suze Viktorijina majka Evica Grajlinger.

Na mesto nesreće izašao je i zamenik tužioca Osnovnog tužilaštva Goran Medaković.

- Na deci nema tragova povreda. Nažalost, ugušili su se od ugljen-monoksida. Nije bio veliki požar, izgoreo je samo krevet. Peć je bila potpuno hladna. Ne zna se još tačno uzrok požara. Moguće je da je reč o opušku, žaru ili se možda dečak igrao upaljačem. Preduzećemo sve zakonske mere nad majkom - objašnjava Medaković.

Viktorija je juče po podne saslušana u Policijskoj upravi Pančevo.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još