Otac malog Đorđa ne odustaje: Boriću se za sina, svoju bebu!

Foto ilustracija: Yayimages

Posle informacije da je Centar za socijalni rad doneo odluku smeštanju Đorđa u hraniteljsku porodicu, njegov otac Zoran, koji se u tom trenutku našao u bolnici, u neverici zaplakao i rekao da će se boriti. On je najavio da će uzeti profesionalnu negovateljicu da bude u kući i pomaže oko deteta dok je on odsutan.

Đorđeve povrede
Lekari su u petak kostatovali da Đorđe ima više podliva, odnosno modrica, po celom telu, kao i hematom na licu, polomljenu desnu nadlaktnu i ključnu kost. Podlivi su konstatovani i na preponama, ali mišljenje je lekara da nije bilo seksualnog zlostavljanja. Dete nema hematoloških bolesti, što ukazuje da su povrede nastale mehaničkom silom, konstatacija je bolničke komisije.

- Ja sam doveo Đorđa kod doktora iz najbolje namere, a sada me kažnjavaju oduzimanjem sina. Boriću se za sina, svoju bebu, to je normalno. Ne snosim nikakvu krivicu. Kad sam kod kuće supruga se lepo ponaša prema bebi, nisam primetio da ona zlostavlja bebu ili bilo šta zlonamerno da sam primetio. Čim sam primetio podliv ispod oka, odmah sam ga doveo doktoru. Za rukicu nisam ni pretpostavljao da je polomljena, jer nije plakao, niti burno reagovao, pružao mi je rukicu normalno. Ništa sumnjivo nisam primetio. Čuvali smo bebu, kupali, presvlačili, a preko dana je ona ostajala sama sa njim.

Bolnička Komisija za zlostavljanje dece zaključila je da je majka Jelena ometena u razvoju, ali i da je za neke dalje zaključke neophodno obaviti psihološko testiranje na koje majka ne pristaje. Takođe je zaključenio da Đorđe ima znake neuhranjenosti.

Po desetak, dvadeset puta sam je zvao i pitao šta rade, da li ga hrani, presvlači, stavlja da spava. Nisam ništa čudno primetio, a kad god mi je bilo sumnjivo dovodio sam dete lekaru - priča kroz suze Zoran.
On je objasnio da su mu iz Centra za socijalni rad u Varvarinu, koji je bio staralac njegovoj supruzi Jeleni, kazali pre zasnivanja braka da je mentalno ometena u razvoju i da mora mnogo sa njom da radi.
Izvor: Alo

Pogledajte još