Beogradska filharmonija slavi 90. rođendan maestra Mladena Jagušta

Mladen Jagušt je samo godinu dana mlađi od orkestra Beogradske filhamonije sa kojim je nastupio tačno pedeset puta. Debi sa Filharmonijom je imao davne 1958. a poslednji nastup bio je povodom njegovog 80. rođendana, 2004. godine. Za 51. zajednički koncert maestro je odabrao kompozicije koje su obeležile njegov lični i profesionalni razvoj.

Mocartova Mala noćna muzika je prvo delo koje sam svirao kao violista u gudačkom orkestru. Serenadu za gudački orkestar Čajkovskog sam dirigovao pred kraj studija, a Bramsova Prva simfonija me podseća na početak moje velike ljubavi. Zahvalan sam Beogradskoj filharmoniji na poverenju, poštovanju kao i na želji da se obeleži moj jubilej”, kaže Jagušt povodom ovog specijalnog koncerta.

(old_image)

Bard muzičke umetnosti, Mladen Jagušt, dirigent je bogatog iskustva i poletne energije. Jaguštova dugogodišnja plodna karijera obuhvata opsežan repertoar dela svih oblika muzičkog izražavanja iz različitih stilskih epoha: horsku a cappella muziku, kamernu orkestarsku muziku, simfonijsku orkestarsku muziku i vokalno-instrumentalna dela. Bez obzira na to što je već duže vreme u statusu penzionera i u poodmaklim godinama, Jagušt je i dalje veoma aktivan kao dirigent.

Ulaznice za rođendanski koncert Mladena Jagušta su u prodaji na biletarnicama Beogradske filharmonije i Kolarca, kao i preko onlajn sistema dostupnog na sajtu Filharmonije.

Posetite sajt.

Pogledajte još