HEROJ ILI ZLOČINAC? Ubio ćerkinog silovatelja jer na državu nije mogao da se osloni!

Slučaj u kom je jedan otac iz Delhija ubio ćerkinog silovatelja, šokirao je Indiju, ali i podelio mišljenja stanovnika ove zemlje. Dok ga jedni smatraju herojem, drugi misle da je ipak prenaglio. Ovaj 36-godišnjak rešio je da sam presudi nasilniku, jer na državu nije mogao da se osloni.

Kada je prošlog petka zamolio svoju ženu da spava sa decom u prizemlju, a ne na prvom spratu, ona nije mogla ni da pretpostavi šta će se te noći desiti. Uznemiren otkrićem da je dugogodišnji podstanar u njihovoj porodičnoj kući silovao njegovu 13-godišnju ćerku, ovaj 36-godišnjak zadavio je silovatelja i spalio mu genitalije.

Otac silovane devojčice se potom sam predao policiji i rekao da smatra da je njegov podstanar to zaslužio. Devojčici je silovatelj pretio da će joj ubiti oca ako ikome kaže šta joj je uradio, ali je jedan događaj pre 10 dana sve razotkrio. Naime, ova 13- godišnjakinja je povraćala nekoliko dana, i kada ju je otac odveo kod lekara, otkriveno je da je trudna.

Ova porodica koja živi u severo-istočnom delu Delhija, u delu grada načičkanom malenim kućama i uskim ulicama, izdavala je sobu nastradalom 45-godišnjaku. Otac je pre svega bio uvređen načinom na koji je podstanar izdao njihovo poverenje, ali niko nije očekivao da je spreman na svirepo ubistvo, s obzirom da je važio za blagog čoveka koji je prodavao hamburgere.

U Indiji, silovanja su dospela u centar pažnje kada je grupa muškaraca pre dve godine silovala i ubila 23-godišnju studentkinju u autobusu u Delhiju. Zbog ovoga, država je pooštrila zakon, ali mnogi su uznemireni činjenicom da ovim silovateljima još uvek nije data presuda.

- Svaki otac bi to uradio. Koja je svrha odlaska u policiju kada im je predugo potrebno da reaguju i traže razne dokaze. Umesto da reše slučajeve za par meseci, suđenje se otegne i po nekoliko godina - izjavio je Mohamed Ajub koji živi u blizini porodice silovane devojčice.

Izvor: blic

Pogledajte još