Greške koje pravite kada se tuširate a niste ih ni svesni

1) NE MENJATE SUNĐER ZA TUŠIRANJE

Sunđeri za tuširanje su puni bakterija. Isti sunđer možete da koristite samo tri do četiri nedelje, ali ako ga posle tuširanje ispirate toplom vodom. To će eliminisati i neprijatne mirise koji mogu da dođu do izražaja jer se na njemu nataložilo ulje.

2) PERETE KOSU PRE NEGO ŠTO JE OČEŠLJATE

Da biste izbegli lomljenje kose, pre tuširanja treba da je očešljate. Tako ćete izbeći da vam se kosa zaplete i ošteti. A ako vam je kosa i inače sklona mršenju, koristite široki češalj nakon što nanesete regenerator, pa je isperite.

3) PERETE ZUBE DOK SE TUŠIRATE

Lepo je što možete da radite više stvari istovremeno, ali ako perete zube tokom tuširanja, verovatno im ne posvećujete dovoljno pažnje. Zube treba da perete bar dva minuta.

4) PRVO BRIJETE NOGE

Nemojte da birijete noge tokom tuširanja, čak ni ako žurite. Ako želite da imate glatke i meke noge, trebalo bi da sačekate bar 15 minuta posle tuširanja kako bi toplota vode omekšala dlake i otvorila folikule.

5) PERETE KOSU SVAKI DAN

Što više perete kosu, biće vam masnija, jer će koža glave pokušati da nadoknadi ulje koje ste sprali tako što će prekomerno stvarati ulje. Perite kosu svakog drugog ili svakog trećeg dana – tako će vaša prirodna ulja održavati zdravlje i sjaj vaše kose.

6) TUŠIRATE SE TOPLOM VODOM

Kada je napolju hladno, mnogi vole da se tuširaju dugo i to skoro vrelom vodom. Ali pretopla voda može samo pogoršati stanje vaše kože, naročito ako imate ekcem ili suvu kožu. Držite se mlake vode.

7) PREGRUBI STE SA PEŠKIROM

Pregrubo brisanje peškirom može da uništi folikule dlake, da dovede do njihovog oštećenja i lomljenja. A tako se pogoršavaju i suvoća i svrab kože. Kožu sušite tako što ćete tapkati peškirom po njoj kako biste pokupili vlagu.

Izvor: Alo

Pogledajte još