JELENA TINSKA: Vuk Bojović se prevrće u grobu!

Među onima koji su tražili da se od klanja spase 60 koza i ovaca, 100 kokošaka i jedno tele bila je i spisateljica i balerina Jelena Tinska.
- Vuk Bojović se prevrće u grobu. Pre svega zato što bi on kao direktor ovog zoološkog vrta u ovakvoj prilici izašao da sasluša ljude. On je bio vuk. Ne bi sedeo sakriven unutra - rekla je Tinska, prozivajući novo rukovodstvo. Zoja Jovanović iz Udruženja za zaštitu životinja Prihvatilište Draževac kaže da je reč o nedomaćinskom raspolaganju životinjama, koje pripadaju svim Beograđanima:
- Ne damo da se životinjama raspolaže na način na koji to trenutno rade zoo-vrt i gradska uprava. Negde mora da se podvuče crta. To nisu životinje za klanje. Sa njima su se igrala deca i one su prijatelji ljudi. Mi ne možemo da poverujemo u to što oni tvrde da su životinje poklonili zbog podizanja stočnog fonda i mleka i jaja.
Gvozden Radenković, v. d. direktora ovog zoološkog vrta, naglašava da je sve urađeno u skladu sa zakonom i da su nadležne institucije učestvovale u donošenju i sprovođenju ove odluke.

Izvor: kurir

Pogledajte još