Otkrivamo šta se krije iza šanka: Znate li šta zapravo pijete i jedete u gradu?

Mi smo malo "gurnuli nos" iza šanka, i sablaznili se!

Topli puding

(old_image)

Ivana je radnica jednog kafića u centru grada i rekla nam je kako se pravi topla čokolada. "Ponekad nam nestane prave tople čokolade, a vlasnik je škrtica, pa nas pošalje po puding od čokolade, onaj najjeftiniji." I sad, vi ste seli u kafić, naručili toplu čokoladu koja košta oko 160 dinara, a dobili ste trećinu kesice pudinga od čokolade koji košta 23 dinara.

Kameni kolači

(old_image)

Ponekad vam se čini da kolači nisu baš najsvežiji? Pa, to je zato što i nisu. Pa neće valjda čovek da baca kolače koji nisu prodati? Naravno da ne, kaže nam Stefan, koji je zaposlen u jednoj poslastičarnici. Znamo kad čemu ističe rok, i onda slatkiše koji su dobri još taj dan, preporučujemo mušterijama.

Sladoled kome je istekao rok? Nikakav problem

(old_image)

Mnogi kafići prodaju i sladolede. Naravno, na svakom sladoledu stoji rok trajanja, ali, ima nešto što ne znate. Kad im stignu novi sladoledi, a oni kojima je istekao rok još nisu prodati, oni samo pomešaju stari sa novim.

Magija točenog piva

(old_image)

Svi više vole točeno pivo od flaširanog, a to je sjajan način da kafići zarade! Od jednog bureta piva koje ima 80 litara, oni izvuku preko 200 čaša piva (a navodno vam prodaju kriglu od pola litre). Kako? Pena. Mnogo, mnogo pene. Na Beer Festu -kako nam kažu Marina i Sandra koje rade na štandovima- se od jednog burenceta od 40 litara očekuje oko 150 čaša od pola litre. A vi se pitate zašto one imaju tolike dekoltee?

Profesionalni prodavci magle

Često ćete naručiti Baileys liker, a dobićete neki domaći pokušaj sa pola kilograma leda da zamaskira.

Tražićete Sprite, ali u staklenoj flašici će biti 7UP (staklene flašice čuvaju zajedno sa zatvaračima, pa ih samo dopunjavaju).

Fast Food "Kod Trovača"

(old_image)

Mnogo puta ste se smejali kad neko kaže da su restorani brze hrane toksični? Nije šala. Mleveno meso se često kupuje dan pre nego što mu istekne rok, mešano mleveno je 40% svinjetina, 20% govedina, a 40% daj bože da je soja (radnik fast fooda iz Jagodine nam se poverio - često bude karton).

Pitate se kako to da sanitarna ne zatvori takva mesta? Pitamo se i mi.

(old_image)

Radnici ovih kafića i fast food restorana nam kažu da se sanitarna lako potplati. Neko zna nekoga, i kad sanitarna navrati, oni odnesu sa sobom nekoliko kilograma najboljeg mesa, ili sladoleda, kolača ili pića, i, nikom ništa.

A vi pazite gde idete!

Pogledajte još