Aleksandra Kosmajac: Ovo je politički progon, moj muž je pošten čovek!

Ovo je u nedelju za „Novosti“, u dvorištu njihovog doma na Zvezdari, u Žabljačkoj 17, ispričala Kosmajčeva supruga Aleksandra, nekoliko sati pošto joj je policija uhapsila muža.

Prilikom pretresa kuće, policija je, na stolu pored kreveta na kome spava Dragoslav Kosmajac, pronašla knjigu Stevana Dojčinovića „Šarić“. Da li ju je čitao baš Kosmajac, ili se ona slučajno našla na njegovom noćnom stočiću, pokazaće istraga.

- Još ne možemo da se oporavimo od ovog šoka - priča Aleksandra. - Kad je policija došla na naša vrata i pozvonila u cik zore, oko 4.30, svi u kući smo spavali. Naša deca se nisu ni razbudila, kada im je policija, posle pretresa kuće, odvela oca. Dragoslav se nije opirao hapšenju, bio je priseban i staložen, jer zna da nije kriv ni za šta. I policajci su jako bili fini i profesionalni.

Aleksandra je „zamolila medije da budu korektni u izveštavanju“ i veruje da će nadležni organi da postupaju po zakonu i potvrde nevinost njenog supruga.

U pritvorskoj jedinici u beogradskoj policiji u nedelju oko 12 sati intervenisala je ekipa Hitne pomoći, jer je uhapšenom Dragoslavu Kosmajcu pozlilo. On je, inače, srčani bolesnik i nedavno je operisan. U Hitnoj pomoći „Novostima“ je potvrđeno da je njihova ekipa dolazila u zgradu Policijske uprave Beograd, na poziv policije, gde su pružili pomoć „N. N. osobi“, ne želeći da zvanično potvrde da je reč o Kosmajcu.

- Dragoslav je nedavno operisan - navodi njegova supruga. - Imao je problema sa srcem. Pored toga, u poslednje dve nedelje, imali smo čak dva smrtna slučaja u porodici, što ga je puno potreslo i dodatno mu narušilo zdravlje.

Komšije u Žabljačkoj ulici u nedelju su bile iznenađene hapšenjem Dragoslava Kosmajca. Navode da je on komšija za primer.

- Nikada u našoj ulici nije bilo incidenata niti bilo kakvih intervencija policije, sve do letos kada su mediji objavili da je, navodno, Kosmajac umešan u kriminalne poslove - priča jedan od komšija. - Kako god bilo, neka državni organi rade svoj posao. Ipak, Kosmajac je komšija koji se ne meša u tuđe probleme, ali kad zatreba uvek je tu da pomogne. Takvi su i članovi njegove porodice.

Izvor: novosti

Pogledajte još