Muškarac teško povređen u saobraćajnoj nesreći

Muškarac star oko 43 godine u udesu, koji se dogodio oko 00.20 sati u Bulevaru oslobođenja, zadobio je prelom desnog kuka i otvoreni prelom desnog skočnog zgloba i stopala, rekla je portparol Hitne pomoći, Nada Macura.

Direktor "Ade Ciganlije" oborio devojku!

On je pod sumnjom da ima potres mozga prevezen na VMA, istakla je Macura.

Dečak uzrasta 15 godina je kao putnik u vozilu u udesu oko 19.35 sati u Kumodraškoj ulici ispred broja 158 zadobio povredu desne potkolenice, a prevezen je u Dečiju kliniku u Tiršovoj ulici, kazala je Macura.

Prema podacima iz Uprave saobaćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 94 saobraćajne nezgode u kojima je 36 osoba povređeno. U Beogradu je zabeleženo 47 saobraćajnih nezgoda u kojima je 19 osoba povređeno, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 122 intervencije od kojih 16 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćale osobe sa malignitetom, srčani bolesnici, cerebrovaskularni pacijenti i astmatičari, navela je Macura.

Macura je ukazala da pojačan vetar može izazvati nervozu kod nervno labilnih i neurasteničnih osoba i da je potrebno čuvati se virusnih infekcija.

Portparol Hitne pomoći je savetovala adekvatno odevanje, uzimanje toplih napitaka, provetravanje prostorija i oprez u saobraćaju.

Izvor: Blic

Pogledajte još