Vojislav Šešelj: Vučić ima znanje, a Toma je falsifikator!(VIDEO)

Poslednje noći u Hagu spavao sam ko odojče, rekao je lider SRS Vojislav Šešelj za Kurir pošto je ušao avion na jučerašnjem letu iz Amsterdama za Beograd. - Dobro se osećam. Nemam tremu. Tačno je da sam ozbiljno bolestan. Imam dve metastaze na jetri veličine devet i pet milimetara, ali nije to tako strašno kao što se misli. Trebalo bi da idem na hemoterapiju. Lečiću se, naravno, ali onako usput. Znate, imam ja i drugih obaveza, u stranci. Naravno, nastaviću da se aktivno bavim politikom. To je moj život, za to sam se školovao. Stranka je teško ranjena, ali je preživela, i mislim da će se sad oporaviti - rekao je Šešelj tokom leta za Beograd.
- Mene su bukvalno izbacili iz Haga. Ali ja sam Haški tribunal pobedio, a nisam ni za pedalj odstupio od svoje ideje i svog cilja. Bio sam spreman da umrem - u dahu priča bivši pritvorenik.

- Ubacili su me u neki skupoceni auto. Nisam pričao s njima. Bio sam sam u avionu više od deset minuta. Ušao je jedan dečko i pitao sam da mi pozajmi telefon da se javim kući. Prvo sam zvao sina. Ne znam, ovi telefoni su sad baš uznapredovali. Toga u moje vreme nije bilo - nastavio je Šešelj.

Vojislav Šešelj je u 13.08 stigao na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, gde su ga dočekali porodica, stranački saborci i nekoliko stotina pristalica SRS s partijskim obeležjima i zastavama s likom šefa radikala.
POGLEDAJTE KAKO JE TO IZGLEDALO

O svojim zatvorskim danima u Tribunalu Šešelj kaže:

- Možda jesmo imali neki opšti komfor, nešto veći nego u zatvorima u Srbiji. Ali zatvor je zatvor. To je mesto velike patnje. Nisam stigao da počastim ostale pritvorenike jer nisam imao vremena da naručim sve što je potrebno. Da bi vam bilo šta stiglo, potrebno je deset radnih dana. Ali ponaosob sam se sa svima pozdravio. Pustili su me na drugi sprat, gde su Mladić, Karadžić, Tolimir, Župljanin. Evo, dan pred puštanje igrao sam šah s Martićem, Tolimir mi je dao svoj jogurt, a Pavković spremio špagete. Baš je postao dobar u tome, za razliku od mene.
Lider radikala kaže da svom kumu i bivšem najbližem saradniku, a danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću nikad ne bi pružio ruku pomirenja.
- Toma je već morao da podnese ostavku. Pa on je falsifikatima došao do diplome. Nijedan ispit nije položio. Kako on uopšte može da bude predsednik! Vučić ima diplomu i bio je odličan student, ima znanje, ali Toma nema. Stekao je diplomu a da nijedan ispit nije polagao. On i ne zna gde je zgrada fakulteta. Siguran sam da se to nikad ne bi usudio da sam ostao u Srbiji i da nisam otišao u Hag - optužio je Šešelj Nikolića.
On dodaje da je predsednik Republike na početku političke karijere bez sumnje bio pošten i inteligentan čovek, ali da je onda „osetio miris velikog novca“.
Na pitanje kad mu za poslednjih 12 godina bilo najteže i šta planira sledeće, Šešelj odgovara:
- To je bilo 2012, kad sam saznao da radikali nisu prešli cenzus. Hteo sam da umrem. Stvarno mi je bilo teško. Moram da oporavim posrnulu stranku i poručujem da ćemo biti opozicija.
Ovako je Šešelj govorio juče ispred svoje kuće okupljenim simpatizerima


Izvor: kurir/pravda/nadlanu

Pogledajte još