U rukama slepih i slabovidih fizioterapeuta: Ovu masažu vaše telo će dugo pamtiti

Zato je ekipa portala Nadlanu.com rešila da prihvati poziv salona za masažu "Dodir", da saznamo da li, i koliko masaža pomaže.

Doduše, ovaj salon je specifičan po jednoj stvari - ovo je jedini salon u gradu u kome rade samo slepi i slabovidi.

Sati i sati sedenja na poslu su užasni za naše telo, koje je predviđeno za fizički rad i kretanje. Količine stresa sa kojima se svakodnevno susrećemo ne pomažu stanju organizma, krvotok se vremenom usporava, a celokupno zdravstveno stanje se pogoršava.

Ako ste umorni i napeti - opšta relaks masaža će vam regenerisati organizam, dok će bolove i napetost u leđima srediti parcijalna masaža.

(old_image)

Ako ste rešili da se dovedete u formu, sportska masaža je savršen način da preskočite upalu mišića nakon zahtevnog treninga.

A ako vas mrzi i da trenirate, anticelulit masaža je tu da eliminiše ono što vam najviše smeta na vašem telu.

Mi smo rešili da isprobamo parcijalnu masažu. Novinari često imaju probleme sa kičmom, sedenje za tastaturom to čini svima, tako da smo legli i prepustili se stručnim rukama fizioterapeuta.

(old_image)

Mesto na koje i fizijatri dolaze na masažu

Ovde na masažu dolaze i fizijatri iz obližnjeg doma zdravlja, a šalju i svoje pacijente. Tvrde da je osećaj drugačiji.

Zaposleni u salonu to objašnjavaju time što slepi i slabovidi nedostatak vida kompenzuju na drugi način - obično kroz dodir. "Prosto, mi imamo neki osećaj koji možda drugi nemaju" kaže Milan Brkić za Nadlanu.

Koji god da je razlog što su ovoliko dobri u svom poslu, mi smo ovaj salon u Ustaničkoj ulici napustili sa osećajem da smo proveli mesec dana na odmoru.

U vreme kad je slepima i slabovidima teško da se zaposle, ovaj salon je sjajan način da se oni bave zanimanjem za koje su se školovali. U Srbiji je nažalost i dalje teško objasniti poslodavcima da su slepi savršeno sposobni radnici, tako da je Savez slepih Srbije otvorio ovaj salon.

Pogledajte još