Ovako je pričala moja baka: Saveti koje morate poslušati

- Kućne biljke ne služe samo kao ukras u stanu, nego one pročišćuju vazduh. Kućne biljke će uneti svežinu u vaš dom, a najbolji izbor su fikus, palma, kaučukovo drvo i filadendron.

- Kada vam kažu da ćete novinama najbolje očistiti stakla verujte im. Novine su napravljene od gustih vlakana i imaju veliku moć upijanja.

- Kako biste dezinfikovali svoje sunđere najbolje će vam poslužiti mikrotalasna. Par minuta u mikrotalasnoj na najvišoj temperaturi će uništiti sve bakterije koje su se skupile na sunđeru za sudove.

- Žvaku ćete najlakše ukloniti pomoću putera od kikirikija. Nije bitno na čemu se nalazi, dovoljno je da premažete puter od kikirikija, sačekate par minuta i bezbolno uklonite žvaku.

- Ukoliko imate rupe u tepihu najlakše ćete ih popuniti kockicom leda. Iako to zvuči pomalo apsurdno, pokušajte. Stavite kockicu leda na rupicu, ostavite da se otopi, a zatim viljuškom raščešljajte vlakna.

- Rupe od eksera na zidu ćete zakrpiti sa sapunom, tako što ćete sapun nanositi kružnim pokretima sve dok ne popunite rupicu.

- Ako želite da brže opeglate veš, koristite aluminijum foliju. Na taj način toplota će se reflektovati na obe strane veša.

- Ukoliko imate ogrebotine na nameštaju tu vam može pomoći orah. Oštećeni deo nameštaja pređite jezgrom oraha, jer će ulje iz jezgra popuniti nepravilnosti.

Nadlanu / izvor: ljepota.ba

Pogledajte još