Svedok: Napadač je iskočio iz žbunja, i pobegao misleći da je dokrajčio Beka!

Pogođen sa dva metka, Beko je krvav pao na ulicu. U tom momentu, najverovatnije misleći da je „završio posao“, napadač je pobegao držeći pištolj u ruci.

Stefanović: Nisu profesionalci
Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da u istrazi o napadu na Beka ima pomaka i da je uveren da će slučaj vrlo brzo biti rasvetljen. - Dvojica napadača najverovatnije nisu profesionalci. Dokaz za to je činjenica da od četiri hica, koliko je napadač ispalio, dva nisu pogodila Beka. Da je bio profesionalac, ne bi promašio - konstatovao je Stefanović. On je dodao da su napadači imali samo kapuljače, kao i da je jednom od njih ona i spala sa glave.

- Beko je pogođen u momentu kada je izlazio iz svog „mercedesa“ S klase. Napadač, koji je iskočio iz žbunja, ispalio je u njegovom pravcu četiri metka, od kojih su dva pogodila Beka u stomak. Njegov vozač je u tom momentu refleksno krenuo u rikverc, pokušavajući da ranjenog biznismena zadrži na sedištu. Ali je Beko, zbog naglog pokretanja vozila, pao na ulicu. Napadač se dao u beg, a ka „mercedesu“ je potrčao drugi vozač porodice Beko. Drugi vozač je u momentu pucnjave bio u dvorištu Bekove kuće - navodi svedok drame na Senjaku.

Obojica vozača tada su Beka stavila na zadnje sedište. Jedan je seo pored njega, dok je drugi punim gasom krenuo ka Urgentnom centru. Za samo četiri minuta su oni od Ulice Andre Nikolića stigli do prijemnog odeljenja Urgentnog centra. Napadač koji je pobegao posle četiri ispaljena hica protrčao je pored baštovana koji je čistio lišće ispred rezidencije Švajcarske, i koji održava nekoliko kuća u ovoj ulici.

- Napadač je sa pištoljem protrčao pored baštovana koji je držao metlu u ruci. Čovek je bio siguran da će i njega ubiti i bukvalno je zalegao na zemlju. U potpunom je šoku - kaže izvor.

Iako je Bekov vozač imao direktan kontakt sa napadačem, on nije uspeo da ga opiše policiji jer je u mraku, od vatre iz pištolja, mogao da vidi samo siluetu muškarca, čije je lice bilo pokriveno kapuljačom. Policija je, međutim, došla do opisa napadača zahvaljujući prolaznicima koji su sumnjivog mladića videli na ulici pre Bekovog dolaska.

- Interesantno je da su svi svedoci napadača opisali kao izuzetno lepog muškarca, mlađe dobi, visine oko 175 centimetara - kažu u policiji.

Osim opisa, beogradska policija je tokom uviđaja pronašla i brojne tragove koji bi mogli da dovedu do otkrivanja identiteta napadača.

- Nađene su četiri čaure, zrno, otisak stopala i 20 opušaka. Svi tragovi su na veštačenju u Nacionalnom kriminalističkom centru. Ono što je ključno je da se sada obavi razgovor sa Bekom, kako bi se utvrdilo da li je imao neprijatelje i šta bi moglo da bude motiv pucnjave. Napad na njega jeste izvršen amaterski, ali je pitaanje da li je neko naručio njegovo ubistvo i ko.

Bekovi najbliži poslovni saradnici tvrde da on nije pokazivao bilo kakvu strepnju u poslednjih nekoliko dana.

- Njegovo raspoloženje je bilo sa uobičajenom dozom nervoze zbog poslovnih obaveza, ali nije pokazivao bilo kakav strah. „Mercedes“ u kome se vozio nije bio blindiran niti je imao obezbeđenje - objašnjavaju njegovi saradnici.

Izvor: blic

Pogledajte još