KRVOLOČNI MLADIĆ DOBIO SAMO PREKRŠAJNU: Pretukao ženu pred troje dece i prolaznicima

Ovako priča Beograđanka Ivana Popović (38) koju je 12. novembra, oko pola osam ujutru, usred Nebojšine ulice u centru Beograda pretukao bahati vozač.

Nakon što je nesrećnu ženu besomučno izudarao naočigled troje male dece, ovaj huligan star oko 25 godina dobio je samo prekršajnu prijavu.

- Vozila sam petogodišnjeg sina u vrtić i dvojicu starijih od osam i 12 godina u školu. Dečko je stao kolima ispred nas i nije se pomerao. Svirnula sam mu dva-tri puta. Jednom mi je pokazao srednji prst, ali se i dalje nije micao - priseća se Ivana. Iza njih se, kaže, uveliko stvarala kolona. Pomislila je da je vozaču ispred pozlilo, pa je izašla da proveri. - Kucnula sam mu na prozor da vidim da li je dobro. On je otkopčao pojas, a onda je usledio udarac pesnicom kod slepoočnice. Zamutio mi se vid, nisam znala šta se dešava. Tukao me je gde je stigao. Uvo mi je procurilo, slomio mi je zub pa je krv liptala iz usta, a glava me je ludački bolela - priseća se nesrećna žena.

Troje male dece vrištalo je i plakalo u kolima.

- Nikome nije palo na pamet da izađe da mi pomogne. Uspela sam da dođem do svog auta i uzmem telefon, ali ga je on razbio u paramparčad vičući: “Nećeš ti nikoga da zoveš, mamicu ti...” - kroz jecaje priča Ivana. Stariji sin koji ima mobilni telefon uspaničeno je pozvao oca i ponavljao: “Tata, ovaj ubi mamu”. Kada je video da žena leži sklupčana na trotoaru, napadač se vratio u automobil.

- I ja sam se vratila u automobil i preko sinovljevog telefona obavestila policiju. Činilo mi se da ću pre smrt da dočekam nego patrolu na Vračaru
- ogorčeno se priseća Ivana.

Mene saslušali, njega pustili

Čim se njen napadač smilovao da krene, Ivana je počela da ga prati. Parkirao se kod Instituta za plućne bolesti. Ivana se zaključala sa decom u kolima i tako sačekala dolazak policije.

- Policajci sa Savskog venca legitimisali su ga i uzeli izjavu. Međutim, policajci sa Vračara ništa nisu hteli da urade. Mene su samo legitimisali, bez namere da me saslušaju, a njega su pustili - revoltirano kaže Ivana Popović, koja je policiji dala povrednu listu.

Prijava

Iz MUP-a smo dobili potvrdu konflikta koji je izazvao B. R. i objašnjenje da je dežurni sudija naložio podnošenje prekršajne prijave.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još