OSLOBOĐEN POSLE SEDAM GODINA Nisam kriv za smrt devojčice!

Foto: ilustracija nadlanu/yayimages

Apelacioni sud u Kragujevcu je krajem oktobra potvrdio oslobađajuću presudu za doktora Markovića. U prvostepenom postupku u osnovnom sudu u Kragujevcu on je bio nepravosnažno osuđen na osam meseci zatvora i tri godine zabrane rada.

- U prvostepenom postupku bilo je mnogo neregularnosti i pritisaka. Zbog toga sam spreman sada da sarađujem kako bi se utvrdilo ko je kriv što sam sedam godina bio izložen osudi. Obratio sam se i ministru Selakoviću, jer mislim da ima mesta za istragu. Odrekao bih se odštete ukoliko pravda bude zadovoljena - izjavio je dr Dragan Marković na konferenciji za novinare koja je juče organizovana u kragujevačkom ogranku Srpskog lekarskog društva.
Doktor Marković je 2006. godine obavio radiološki pregled trogodišnje D. M. u privatnoj ordinaciji, i kako tvrdi, tada na snimku nije bilo promena na mozgu. Devojčica je kasnije lečena u beogradskim klinikama. Otac devojčice je tada za medije izjavio da su lekari u Tiršovoj osam meseci posle pomenutog pregleda na magnetnoj rezonanci konstatovali teško oboljenje i da operacija nije moguća. Pala je u komu i preminula je 19. februara 2007. godine na Institutu za majku i dete.
Izvor: alo
Pogledajte još