Razbojnik opljačkao kiosk, ali prodavac kestenja ga je uhvatio!

Da nije bilo Nasera Abazija (47), koji godinama na požarevačkim ulicama prodaje kestenje, Ivan A. (27) uspeo bi da umakne policijskoj poteri posle razbojništva počinjenog u centru grada. Ovaj mladić napao je prodavačicu u kiosku u centru grada i preteći joj ubistvom iz kase je odneo sav novac. Ali, zahvaljujući Abaziju nije daleko umakao, a kada su policijci stigli preostalo im je samo da uhapse lopova.

Reč je o veoma prometnom mestu na Trgu oslobođenja, ispred zgrade nekadašnje Robne kuće "Beograd". Naserova reakcija svedoči da uprkos sve većem nasilju na ulicama i sve češćem okretanju glave prolaznika od onog što "nije naša briga", još ima ljudi čiji instinkt za dobro nije podlegao pritisku tog nasilja.

- Veče je bilo mirno. Kao i uvek, stajao sam za svojom uličnom tezgom i pekao kestenje. Odjednom sam začuo kako neka žena zove u pomoć i viče da je opljačkana. Pogledao sam u tom pravcu i video prodavačicu na ulazu u "Moj kiosk" i mladića kako beži. Nisam se ni trenutka premišljao, odmah sam potrčao za njim - priča Naser.

Mladića je sustigao na parkingu iza kioska, uhvatio ga za vrat i oborio na beton. Iz džepa begunca ispao je svežanj novčanica, koje je upravo ukrao iz kioska.

- Kolenom sam mu kleknuo na leđa i tako ga savladao. Pomogao mi je i jedan čovek koji je došao iz obližnjeg kafića. Tako smo ostali sve dok nije došla policijska patrola i odvela kradljivca - priča Naser.

Ivan A. pljačku je izveo tako što je upao u "Moj kiosk" i od prodavačice M. Č. (36), majke troje dece, zahtevao da mu preda sav novac. Pošto je ona to odbila, nastalo je guranje i rvanje. Napadač je uspeo da otvori fioku, uzme novac i istrči iz kioska.

Posle hapšenja i saslušanja, protiv mladića je podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio razbojništvo. Pritvor mu nije određen pošto nije bilo zakonskih uslova, odnosno nije imao branioca zbog aktuelnog štrajka advokata.

Naser i njegova porodica poznati su i veoma poštovani u Požarevcu, gde već 60 godina žive i vredno rade u svojoj radnji za prodaju semenki i kikirikija. Iako je savladao kradljivca, za koga se ispostavilo da u džepu ima nož kojim je mogao da ga povredi, možda i teško, Naser sebe ne smatra junakom.

- Postupio sam onako kako bi svako na mom mestu. Najbitnije je da je razbojnik uhvaćen i da je napadnuta prodavačica kioska živa i zdrava - kaže skromni Naser.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još