5 domaćih recepata za suzbijanje strija

Njih je nemoguće potpuno ukloniti ali je moguće postići da postanu što nevidljivije odnosno svetlije. Predstavljamo vam nekoliko prirodnih načina za smanjivanje strija.

Sok od krompira

Sok od krompira sadrži vitamine i minerale koji jačaju rast i obnovu kožnih stanica.

Izrežite krompir srednje veličine na debele kriške. Uzmite jednu od kriški i nežno utrljavajte na strije nekoliko minuta. Tečnost iz krompira treba da pokrije zahvaćeno područje. Pustite da se sok od krompira osuši neko vreme, a onda ga isperite mlakom vodom.

Šećer

Prirodni beli šećer je jedan od najboljih prirodnih lekova za strija.

Pomešajte kašičicu sirovog šećera s malo bademovog mleka i nekoliko kapi limunovog soka. Dobro izmešajte i primenite na strije i druga područja kože. Nežno utrljajte smesu na kožu najmanje 10 minuta svaki dan pre tuširanja. Tretman će dati rezultate već posle mesec dana.

Aloe Vera gel

Aloe vera je delotvorna u lečenju mnogih kožnih problema. Sadrži razne bitne nutrijente i aktivne materije koji se mogu koristiti u lečenju manjih opekotina, kao i uklanjanje strija.

Utrljajte aloe vera gel na zahvaćeno područje na koži, ostaviti ga nekoliko minuta i zatim isperite mlakom vodom.

Limunov sok

Limunov sok je prirodno kiseo, što pomaže u lečenju i smanjivanju strija, ozleda kože, akni i drugih ožiljaka.

Nežno utrljajte sveži limunov sok na strije kružnim pokretima. Pustite da se limunov sok upije u kožu barem 10 minuta pre ispiranja s toplom vodom.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje sadrži mnogo nutrijenata i antioksidansa koji pomažu pri poboljšavanju mnogih kožnih problema uključujući i strije.

Umasirajte toplo čisto maslinovo ulje na zahvaćeno područje na koži. Ovo će poboljšati cirkulaciju i u velikoj meri smanjiti strije. Ostavite ga pola sata da se vitamini A, D i E, koji su prisutni u ulju, upiju u kožu.

pozdrav suncu

Pogledajte još