Siniša Mali: Zatvorena “deonica smrti” kod Ade Huje!

"To je divlji, nekategorisani put koji je probijen pre više godina na privatnom zemljištu, čiji su vlasnici opština Palilula i Luka Beograd. Njegovo održavanje nije u nadležnosti grada, ali uprkos tome, prethodnih nedelja aktivno se radilo na pronalaženju rešenja da se taj put obezbedi", rekao je Mali.

On je dodao da je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture u sredu dostavilo Gradu rešenje o zatvaranju tog dela puta za saobraćaj, na osnovu koga je Sekteratijat za saobraćaj dao nalog JP "Beograd put" da se to i realizuje.

Mali je dodao da je Grad imao rok od 30 dana da postupi po tom rešenju, a nakon današnjeg događaja preduzeta je hitna akciju kako do sličnih nezgoda na toj nelegalnoj deonici ne bi više nikada došlo.

"Danas sam razgovarao sa predsednikom opštine i članom veća zaduženim za saobraćaj koji će razgovarati sa vlasnicima lokala koji se nalaze na ovoj lokaciji. Oni će u dogovoru sa opštinom i Lukom Beograd, koji su vlasnici zemljišta na kojem se nalazi put, morati da nađu način kako da se obezbedi ta saobracjajnica", rekao je Mali.

Grad Beograd je, kako je zaključio, spreman da pomogne opštini tako što će Sekretatijat za saobraćaj uraditi projekat, nakon čega će opština moći da preduzme sve mere u cilju povećanja bezbednosti na tom delu puta.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je ranije danas Gradsku upravu Beograda da zatvori put na Adi Huji, gde se dogodila još jedna saobraćajna nezgoda.

Jedan automobil rano jutros sleteo je sa puta na Adi Huji i zaustavio se na betonskom delu na samom ulasku u reku, u blizini mesta gde se nedavno utopilo troje mladih kad su automobilom upali u Dunav.

U MUP-u Srbije Tanjugu je rečeno da nema povređenih i da se automobil kretao prilagođenom brizinom i zaustavio na ivici, odnosno betonu na samom ulasku u reku.

Krajem novembra automobil u kojem je bilo šest mladih osoba sleteo je u Dunav na Adi Huji, tri osobe su uspele da se spasu, dok su tri stadale. Po ponalogu višeg javnog tužioca vozaču automobila određeno je zadržavanje u pritvoru.

Izvor: novimagazin


Pogledajte još