Marčelo u KST-u 27. decembra

Da li je u Srbiji teže uspeti kao pisac ili kao muzičar? Poprilično si uspešan na oba polja, šta ti je bilo potrebno za to?

Ako nisi član stranke ili učesnik rijalitija, nije lako uspeti ni u čemu. Svaka zdrava karijera traži – sad ide ono tipično, ali zaista neosporno istinito – mnogo truda, odricanja, predanosti. Jednom rečju, fokusiranost. Mene je oduvek zanimalo bavljenje rečima, zanimala me priča – otuda, ako me neko smatra uspešnim, to nije uspeh u dvema oblastima; na oba polja radim istu stvar, istom strašću: pokušavam da ispripovedam dobru priču.

Gde nalaziš inspiraciju za sve to?

Sve priče dolaze od nekog loma u čoveku, taj lom pokreće radnju svih ikada ispričanih priča. „Šta mu je?“ – glavnom junaku ili nekom drugom liku, to je suštinsko pitanje; odgovarajući na to, pokušavamo da se približimo odgovoru na pitanje šta je čoveku kao takvom. Šta je nama samima.

Zašto smo četiri godine čekali na tvoj novi album?

Hvala ako ste čekali (smeh). Jednostavno je tako moralo iz mnogo razloga: tih je godina izašao novi roman, ekipa i ja dosta smo radili i za pozorišta, a sam koncept knjigoalbuma značio je, između ostalog, i dupli posao, koji je iziskivao duplo vreme i duplu energiju. Dodaš na to faktornašeg cepidlačkog pristupa i dobiješ četiri godine (smeh).

Planiraš li neku masku za 27. decembar?

O, pa naravno! Ne samo ja, cela ekipa. Bićemo vrlo… konceptualni.

Pored Marčela na maskenbalu “KST u Zemlji Čuda” nastupiće i Zemlja Gruva, Deca Loših Muzičara, Strah od Džeki Čena, Hornsman Coyote, Samostalni Referenti, Dj Bdat Džutim i drugi. Karte su mogu kupiti u samom klubu po ceni od 1300 dinara (na dan maskenballa 1900), kao i u Zla šteku u TC Sremska.

Pogledajte još