Niko nije kriv: Ivanu ubio "koktel" od četiri leka i kokaina!

Nalazi obdukcije, koja je rađena u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, potvrđuju da je Ivana Bodrožić u krvi, jetri i unutrašnjim organima imala ostatke četiri leka i kokaina.

Kao uzrok smrti naveden je prestanak rada srca. U obdukcionom nalazu je istaknuto i da smrt nije bila nasilna. U krvi su, osim kokaina, marihuane i anestetika „propofola“, pronađena još tri leka za smirenje.

Na braunili koja je bila u desnoj ruci Ivane Bodrožić pronađen je muški DNK trag, koji se podudario s Ljubišom Pavlovićem (50), zvanim Buki, radnikom VMA, zaposlenim na mestu kardiopulmonalnog reanimatora.

Na pregledanim video-snimcima sigurnosnih kamera, vidi se kako Ljubiša dolazi po Ivanu ispred hotela „Hajat“. Utvrđeno je da ju je on odveo na Vojnomedicinsku akademiju i potom vratio do hotela. Policija sumnja da joj je upravo Ljubiša Pavlović na VMA ugradio braunilu i prodao „propofol“, koji se koristi isključivo u bolničkim uslovima.

Ljubiša je saslušan i nije prošao poligrafsko testiranje na pitanja da li je prodao anestetik preminuloj devojci. Veštačenjem telefona utvrđeno je da je Ljubiša kobnog dana pričao sa Ivanom Bodrožić.

- Tužilac će na osnovu ovog nalaza odlučiti da li će i protiv koga podneti zahtev za sprovođenje istrage, odnosno krivičnu prijavu. Ukoliko se tužilac odluči da osumnjiči radnika VMA za prodaju „propofola“, njemu bi zbog neovlašćene prodaje anestetika pretilo do osam godina zatvora. Ipak, niko neće odgovarati za smrt Ivane Bodrožić jer je lek ubrizgala sama - objašnjava izvor.
Pod istragom koju vodi vojna služba, kako saznaje „Blic“, zbog iznošenja „propofola“ je i petoro medicinskih radnika sa VMA.

Na ostalim video-snimcima ne vidi se da bilo ko osim Ivane Bodrožić ulazi u hotelsku sobu 326, gde je devojka pronađena. Otisci na vratima, takođe, nisu ukazali na to da je bilo ko osim Ivane bio u apartmanu. Još uvek se, međutim, ne zna ko je devojci prodao kokain, kao i ko je menjao statuse na njenom Fejsbuk profilu posle njene smrti.

Izvor: blic

Pogledajte još