OVE STVARI nikako ne bi smele da se približe vašoj vagini!

PLASTIČNE I GUMENE SEKSI IGRAČKE
Kada ih koristite neko vreme, vibratori od mekane plastike i gume mogu da se pohabaju, a te male pukotine su idealne za skrivanje mikroba. Tako ćete vrlo lako dobiti infekciju, zato ako koristite ovakve spravice, birajte one od tvrde plastike, silikona ili nerđajućeg čelika. I ne zaboravite da ih operete posle upotrebe.

VOĆE I POVRĆE

Iako mnogima deluje zanimljivo, ubacivanje voća i povrća u vaginu može da naruši prirodnu mikrofloru ove osetljive regije. Tako može lako da dođe do bakterijske ili gljivične infekcije.

(old_image)

ULJANI LUBRIKANTI
Lubrikant je odličan izum i mnogim ženama je poboljšao seksualni život. Ali, izbegavajte on koji u sebi sadrže ulje ili vazelin. Takve lubrikante je teže isprati, zbog čega postavlja idealne uslove za razvoj bakterija. Takođe, uljani lubrikanti mogu da dovedu do pucanja kondoma, što sa sobom nosi još rizika. Najbolje je da se opredelite za one koji su na bazi silikona ili vode.

INTIMNI SAPUNI

Mnogi ginekolozi tvrde da su intimni sapuni, dezodoransi i vlažne maramice potpuno nepotrebni, jer se vagina sama čisti. Ovi proizvodi sadrže puno hemikalija koji isušuju vaginu, iritiraju je i podstiču razvoj bakterija i virusa.

ČOKOLADA I ŠLAG
Mašta može svašta, ali iako igranje čokoladom ili šlagom može biti vrlo seksi, ovi proizvodi mogu da naprave pravi haos u vašoj vaginalnoj regiji. Šećer u dodiru sa sluzokožom vagine može da poremeti vaš pH i da dovede do gljivične infekcije.

(old_image)

KREMA ZA UKLANJANJE DLAČICA
Hemikalije u kremama za depiliranje su užasno jake i mogu da oštete vaginalnu regiju i dovedu do infekcija. Takođe, vrlo lako može da dođe do alergijske reakcije koja može da bude jako neprijatna. Iako i brijanje može da dovede do svraba i upaljenih dlačica, mnogo je bezbednija opcija od krema.

FARBA ZA DLAČICE INTIMNE REGIJE

Koža u pubičnoj regiji je mnogo osetljivija od one na vašoj glavi. Ako hemikalije dođu u kontakt sa vašom labijom možete da zadobijete vrlo neprijatne opekotine. Ipak farbanje prepustite isključivo frizeru.

Nadlanu / izvor: žena.blic

Pogledajte još