Recepti protiv mamurluka iz celog sveta

Postoje brojni i različiti recepti protiv mamurluka u zavisnosti u kom delu sveta živite. Tako se u Rusiji savetuje odlazak u saunu, a u Mongoliji konzumiranje soka od paradajza.
Škoti veruju da je protiv mamurluka najbolji "crni puding", odnosno životinjska krv skuvana i pretvorena u kobasicu.
U Las Vegasu primenjuju savremenije metode, pa tako postoji autobus nazvan "Raj za mamurne" u kojem se mogu dobiti svi potrebni vitamini i nadoknaditi izgubljena tečnost.
Poljaci veruju u ispijanje vode iz kiselih krastavaca, dok Portorikanci koriste drugu namirnicu - limetu. Ali oni ne piju njen sok već je utrljavaju na kožu.
U Peruu postoji supa koja bukvalno "diže iz mrtvih", a njen tajni sastojak je biber. Na Siciliji koriste takozvani pizzle, što je ustvari sušeni penis bika.
Korejci veruju da je najbolji lek za mamurluk goveđa supa sa usirenom goveđom krvlju, a u Namibiji preporučuju konzumiranje bivoljeg mleka sa rumom i likerom.
S obzirom da su poznati po konzumiranju velikih količina viskija Irci verovatno znaju šta rade kada se zakopaju u pesak nakon celonoćnog partijanja, a Mađari veruju da se "klin izbija klinom", pa mamurluk leče brendijem.
Izvor: alo
Pogledajte još