POSLEDNJA ŽELJA: Nedelju dana čuvala leš muža, pa htela da ga zakopa u bašti!

FOTO: Ilustracija Yayimages

Bosiljka Nikolić (78) iz merošinskog sela Aleksandrova čuvala je nedelju dana leš osamdesetogodišnjeg supruga Novice u kući, a zatim ga je strpala u džak u nameri da ga zakopa u bašti. Telo nesrećnog čoveka tri dana je bilo u dvorištu, pa su mu lice pojele mačke jer je baka uzalud pokušavala sama da iskopa raku.

Sve je izašlo na videlo kad je Bosiljka zatražila pomoć komšija da sahrani supruga, ali su oni o svemu obavestili policiju. Komšinica Vesna Spasić kaže da nije mogla da veruje svojim ušima kad ih je Bosiljka pozvala da zakopaju starca.

Tražila pomoć komšija

- Stajala sam sa deverom Zoranom na ulici kad je naišla Bosiljka, noseći hleb iz prodavnice. Kazala nam je da je Novica umro pre nekoliko dana i zatražila od Zorana da pođe s njom da ga zakopaju u bašti. Dever je bio šokiran i kazao je da nema nameru nikog da sahranjuje, a baka je onda rekla: „Ako ti nećeš, idem po Petronija.“ To je komšija koji stanuje baš preko puta njihove kuće - opisuje Vesna događaj koji je uznemirio Aleksandrovo.

Spasići su odmah obavestili dom zdravlja u Merošini, pa su lekari u pratnji policije došli u Aleksandrovo.
- Čim su stigli, otišli smo ispred Bosiljkine kuće. Videli smo babu kako kopa rupu, a pored nje je bio džak pokriven krparom u kojem je bio Novica. Kad su je policajci pitali zbog čega muža zakopava u bašti, kazala je da nema para da ga sahrani na groblju. Ono što je bilo najstrašnije je što su leš napale mačke i pojele oči i nos - priča komšinica.

Plaši se groblja

Baba Bosiljka kaže za Kurir da je muža htela da zakopa u dvorištu po njegovoj želji.
- Spavali smo u istoj sobi, ali ne u zajedničkom krevetu, pa nisam ni primetila da je umro. Nedelju dana je ležao, nije ustajao ni da jede, ali nisam znala da je mrtav sve dok nije počeo da se oseća miris. On mi je ostavio amanet da ga zakopam u bašti jer je znao da me je strah da idem na groblje, pa da neću moći da ga obilazim. Probala sam sama da ga sahranim, ali je zemlja bila tvrda, a ja sam slaba, pa sam zamolila komšije da mi pomognu, ali niko nije hteo - kaže Bosiljka.

Stavila ga u džak
Ona ističe da joj je najteže bilo da Novicu iznese iz kuće.
- Težak je bio, jedva sam ga stavila u džak, a onda polako niz stepenice, pa u baštu - objasnila je starica iz Aleksandrova.

Izvor: kurir

Pogledajte još