"HAKOVALI MI PROFIL" Hrvatska političarka na Fejsbuku: "Mi plaćamo TV, a vode je Srbi"

Rosanda Mijolović Dukić je za govor mržnje okrivila hakere

"Koristim priliku da vam prenesem informaciju kako sam danas podnijela prijavu II PU Rijeka protiv nepoznatog počinitelja, vezano uz hakiranje mog Facebook računa i stavljanje statusa s kojim nemam nikakve veze. Sadržaj statusa koji je unijela nepoznata osoba protivi se mojim ljudskim, vjerskim i moralnim svjetonazorima", napisala je na svom Fejsbuk profilu predsednica Zajednice žena "Katarina Zrinski" Primorsko-goranske županije Rosanda Mijolović Dukić.

Podsetimo, na njenom Fejsbuk profilu u komentaru predizbornog duela predsedničkih kandidata objavljeno je kako je "gadljivo gledati TV koju plaćamo, a vode je Srbi", što je podstaklo izborni štab Ive Josipovića da uputi prijavu Državnom izbornom povereništvu (DIP) zbog govora mržnje.

Ona je u svom najnovijem statusu na ovoj društvenoj mreži napisala i kako je "žalosno da se pojedinci služe ovakvim primerima kako bi, gle slučajnosti, učinili stvari koje se svom snagom koriste u predizborne svrhe, a na štetu predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović", i istakla kako se ograđuje od navoda objavljenih na njenom profilu.

HDZ se ogradila od govora mržnje, Rosandi preti isključenje iz stranke?

- Ako je istina da je to napisala Rosanda Mijolović Dukić, što ćemo vrlo brzo ispitati, sprovešće se postupak protiv nje, a sankcije mogu biti od opomene do isključenja, s tim da smatram da je za ovako nešto opomena preblaga sankcija - rekao je Oleg Butković, predsednik Županijskog odbora HDZ-a primorsko-goranske županije aludirajući na najstrožu sankciju - isključenje iz stranke.

Blic

Pogledajte još