BOŽIĆNA BAJKA: Deca poginulog rudara ipak dobila paketiće!

Foto ilustracija yayimages

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić izjavio je sinoć da su deca i supruga rudara Željka Miletića, koji je prošle godine nastradao u rudniku "Rembas" u Resavici potpuno zbrinuta i da je ta porodica primer kako država i društvo mogu da odreaguju "kako treba" u takvim situacijama.

Antić je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom posete JP "Beogradske elektrane", rekao da je država ispunila sve što je obećala.

"Suprugu poginulog rudara Željka Miletića zaposlili smo u TE "Morava" u Svilajncu. Dvoje od troje dece, Ljubiša i Anđela, dobili su stipendiju kao školska deca i besplatne udžbenike, a porodica je dobila sve neophodne stvari, poput privremenog smeštaja i plaćenih troškova za sahranu Miletića", objasnio je Antić.

Povodom pisanja pojedinih medija da Ljubiša, Anđela i, treće Miletićevo dete, Jana nisu dobili novogodišnje paketiće od firme u kojoj je radio, Antić je istakao da je danas obavešten da su im paketići predati.

"Danas sam u toku dana obavešten da su deca dobila paketiće, kao i jednokratnu pomoć od sindikata. Mislim da je to primer kako treba da se odnosimo prema ljudima iz porodice rudara koji jedu taj najteži hleb", zaključio je Antić.

Miletić (36) je 23. septembra prošle godine stradao u jami "Strmosten" rudnika Rembas kod Despotovca, kada se na njega obrušila velika količina uglja, kamena i zemlje.

Izvor: kurir

Pogledajte još