NAJTRAŽENIJI Ovo su braća islamisti za kojima traga cela Francuska

Braća Said i Šerif Kuači na policijskim fotografijama

Murad se, prema pisanju francuskih medija, predao nakon što je video svoje ime na društvenim mrežama. Za drugom dvojicom napadača i dalje se traga, a policija je saopštila da su braća Kuači naoružana i opasna.

Policija je objavila i fotografije dvojice begunaca, a zamenik gradonačelnika Pariza Patrik Klugman rekao je da su obojica u ranim tridesetim godinama.

Inače, sinoć su mediji na zapadu bili preplavljeni kontradiktornim informacijama o sudbini napadača koji su pobegli neposredno nakon što su izvršili stravičan napad na redakciju satiričnog magazina "Šarli Ebdo", kada su ubili 12 osoba.

Američka televizija NBC njuz javila je da je jedan od napadača ubijen u policijskoj akciji, dok su druga dvojica uhapšena, ali uskoro je policija izašla sa sasvim drugačijim informacijama.

"Gardijan" ukazuje da je nejasna situacija što se tiče prirode i značaja policijske akcije u Remsu. Na francuskoj televiziji vide se snimci antiterorističkih jedinica koje su opkolile stan u ovom gradu, a neki policajci su viđeni kako napuštaju stambeni blok.

U napadu tri maskirana muškarca, naoružana kalašnjikovima, na redakciju “Šarlija Ebdoa” ubijeno je 12 ljudi, a masakr je izvršen zbog karikatura proroka Muhameda.

Kako navodi NBC njuz, dok su ulazili u zgradu nedeljnika, prvo su ubili domara, potom su upali u redakciju dok je u toku bio kolegijum i ubili osmoro novinara, uključujući Stefana Šarbonijea, glavnog urednika, i kolumnistu i ekonomistu Banke Fracuske Bernara Maria. Potom su ubijeni i jedan gost lista i radnik obezbeđenja, a drugog policajca napadači su ubili dok su bežali.

izvor: blic

Pogledajte još