7 stvari koje vam potajno uništavaju seksualni život

Stres
Ništa ne ide kako biste želeli i stres se samo gomila? Muškarcima često ovo predstavlja problem, i pokazuje se nedostatkom "performansa", dok žene kad su pod stresom, ne samo da ne žele seks, već su sve šanse da će da planu na samu ideju.

Stres može i da se krije, zato je jako bitno da prepoznate skrivene simptome

Pokušajte da razgovarate sa svojim partnerom, da vidite šta ga tačno muči i da to, ako možete, zajedno rešite. Čak i ako ne uspete da rešite problem, činjenica da ste muku podelili će vam vratiti želju za intimnošću.

Porodica

(old_image)

Porodične svađe i nesporazumi često uništavaju seksualni život. Posebno ako porodica ne odobrava vaš izbor partnera. Svakodnevne svađe i nervoza mogu da imaju samo negativan efekat na vaš libido

Nemojte dozvoljavati da se bes nakuplja, tako dođe do rata u porodici, a to vam sigurno ne treba. Sedite i porazgovarajte sa svojim najbližima, pokušajte da smireno rešite sve zajedničke probleme i nesporazume.

Novac
U današnje vreme malo je ljudi koji nemaju finansijske probleme. Nervoza jer ne možete da platite sve račune na vreme, pitanje da li ćete imati dovoljno novca da jedete do kraja meseca. I onda kad treba kupiti kondome, prosto vam više nije do seksa...

Ako živite sami, pronađite cimera ili se uselite sa partnerom, ako vam je mala plata, pokušajte da se odreknete nekog nepotrebnog troška (cigarete, grickalice, gazirana pića...)

Posao

(old_image)

Imali posao ili ne, isto se hvata. Kad imate posao, uvek postoji neki rok, ili makar jedan kolega od kog ne može da se radi, a kad nemate, to je prosto sijaset problema i nervoza i stresa. U krevetu to može da bude užasan problem, mnogi postanu agresivniji i manje obzirni kad su partnerove želje u pitanju.

Ako imate problema na poslu, objasnite to partneru, da ne pomisli da je problem između vas. Ispričajte mu šta vas muči, možda vaša bolja polovina ima neko rešenje koje vama nije palo na pamet. A ako nemate posao, možete pokušati sa jednim od ovih poslova koji su savršeni za nezaposlene

Prošlost
Kad se u vaš krevet uvuku senke prošlih veza to ume da bude najopasniji problem! Zameraćete jedno drugom glupe greške koje ste pravili sa bivšima, a u toku seksa ćete oboje misliti samo na to kako je izgledalo kad je vaš partner bio sa onom drugom osobom...

Prošlost mora ostati IZA vas. Ne zanima vas da li je vaš partner varao ili lagao u prošloj vezi. Možete da tražite da saznate celu priču, ali nakon toga, samo zaboravite. Isto kao što vi niste ista osoba kakva ste bili u prošloj vezi, tako nije ni vaš partner. Ovo je novi list.

Svađe

Mnogi misle da je seks najbolji kad ste oboje ljuti... Nije. U nekom trenutku ćete se zapitati da li ta strast potiče od seksa, i da li ste vi samo način da partner sebi da oduška, a to nikad nije dobro za vezu.

Razgovarajte o svim problemima, ako treba da se svađate, svađajte se. Ako ste se posvađali sa nekim drugim, pa došli besni, prvo se izduvajte na jastuku, pa tek onda možete da se posvetite partneru.

Prijatelji

(old_image)

Prijatelji ne odobravaju vaš izbor partnera, ogovaraju ga, pričaju protiv njega, rade sve da vam osujete vezu... Vremenom će to početi da utiče i na vaš seksualni život. Nećete moći da se opustite, stalno će vam njihovi zlobni komentari padati na pamet.

Recite prijateljima da se okanu. Vi znate koga volite, a oni ako imaju problem, nega ga reše sami sa sobom. Niko ne treba da vam se meša u vezu.

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još