Novo druženje Zvezde i Specijalne Olimpijade

Crveno-beli su organizovali Božićno druženje sa dečacima i devojčicama iz te organizacije koja je Zvezdin strateški partner i to u dvorani Basket Land na Čukaričkoj padini.

Trening je započeo kao što je uobičajno zagrevanjem na obe strane parketa. Sa jedne strane su Zvezdini prvotimci Maik Cirbes, Branko Lazić i Đorđe Kaplanović vodili zagrevanje sa dečacima i to uz pomoć juniora Nikole Popovića, Marka Bordaša i Jovana Drljače. U isto vreme su za to na drugom delu terena bile zadužene crveno-bele košarkašice Mina Đorđević, Marijana Žukanović, Katarina Zec, Jovana Vučetić, Snežana Bogićević, Ivana i Aleksandra Katanić.

(old_image)

Nakon veoma interesantnog i aktivnog zagrevanja usledio je poligon sa četiri stanice gde su dečaci i devojčice iz Specijalne Olimpijade pokazali zavidno umeće sa loptom. Kada su pokazali znanje na terenu usledilo je vreme za košarkašku edukaciju. Specijalisti za rad sa mladima, treneri Crvene zvezde Telekom Steva Mijović i Ivan Pavlović pričali su o košarkaškim pravilima, ali i o bogatoj istoriji Crvene zvezde. Najbolji pokazatelj da su zadržali punu pažnju slušatelja bio je kviz koji je potom usledio i gde su ekipe podeljene na dečake i devojčice vodile pravu borbu. Svaki tačan odgovor je nosio jedan poen, ali u slučaju netačnog bilo je moguće da uz pomoć poligona i Zvezdinih prvotimaca osvoje pola poena. Na kraju su devojčice trijumfovale sa svega pola poena više, ali dečaci nisu puno očajavali jer je cilj svega bilo druženje koje je u potpunosti uspelo, a to je istakao i direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević:

- Zahvalio bih se Crvenoj zvezdi što je ponovo organizovala druženje sa Specijalnom Olimpijadom. Zvezda je standardan evroligaš i nama puno znači što smo gosti na svakoj njenoj utakmici i što imamo priliku da od njenih igrača i trenera naučimo puno. Hvala još jednom što smo imali priliku za novi, ovog puta Božićni trening i što je deo njene strategije poklananje pažnje ovoj društveno odgovornoj akciji. Specijalna Olimpijada je strateški partner Crvene zvezde Telekom i Evrolige i ova akcija je samo uvod u niz novih koje nas očekuju. Želim da istaknem da će Zvezda kao naš strateški partner, a u saradnji sa Evroligom organizovati još ovakvih i sličnih akcija, a to neće biti samo u Beogradu, već na teritoriji čitave Srbije – rekao je Stanojević, a potom je Maik Cirbes preuzeo reč:

(old_image)

- Već sam imao priliku u Nemačkoj da učestvujem u ovakvim akcijama. Moram da istaknem da je ovde organizacija fantastična. Čast mi je i veliko zadovoljstvo da učestvujem u akcijama ovog tipa – istakao je centar crveno-belih.

Na kraju, svi prisutni su uživali u slatkim K plus proizvodima koje je obezbedila Idea kao Zvezdin sponzor. Usledilo je grupno fotografisanje kao svojevrsni svedok još jednog lepog druženja Specijalne Olimpijade i Crvene zvezde Telekom, a sigurno je da će ih biti još puno.

Pogledajte još