TROJE MRTVIH KOD PEĆINACA: Vozač izašao zbog nužde, auto udario punom brzinom u sanitet!

Dušan Bastajić (56) iz DZ Pećinci nastradao kad je na njega naleteo „golf“, u kome su poginuli Bogdan Miletić (40) i Vladimir Milivojević (45) pošto se auto zakucao u sanitet. Još sedam osoba teško povređeno

Do udesa je došlo na neosvetljenom delu puta kada je „golf“ beogradskih registracija, za čijim volanom je bio Bogdan Miletić (40) i koji se kretao iz pravca Popinaca ka Pećincima, udario i na mestu ubio vozača saniteta Dušana Bastajića (56) iz Kupinova, koji je stajao na kolovozu, pa se onda zakucao u vozilo Hitne pomoći.

Na mestu su ostali mrtvi i Miletić i njegov suvozač i Vladimir Milivojević (45), obojica iz Popinaca. Pretpostavlja se da je nesrećni Bastajić izašao iz vozila da bi obavio malu nuždu i da ga vozač „golfa“ nije uočio, pa je najpre udario njega, a potom se zakucao u zadnji deo saniteta, u kojem su se u tom trenutku nalazilo osam pacijenata koji su se vraćali s dijalize.

Kolona vozila

Prednja strana „golfa“ potpuno je smrskana i oko automobila se mogla uočiti mnogo srče. Saobraćaj na deonici Pećinci-Popinci bio je u prekidu dva sata u oba smera, a mesto nesreće obezbeđivao je veliki broj policijskih automobila. U koloni koja se prostirala gotovo do početka Pećinaca bile su desetine kamiona i nekoliko putničkih vozila. Saobraćaj je ponovo uspostavljen nešto nakon 20 časova.

Prevezeni u Urgentni

U Domu zdravlja Pećinci nisu želeli da daju nikakve informacije o nesreći. Od PR Urgentnog centra Aleksandre Berić saznali smo da je u udesu povređeno još sedam osoba, koji su se sinoć nalazili na odeljenju dijagnostike.

- Prema poslednjim informacijama, pacijenti su lakše povređeni - rekla je sinoć za Kurir Berićeva iz Urgentnog centra.

SLIČAN UDES KOD ZRENJANINA

U sudaru kamiona i sanitetskog vozila koji se dogodio u decembru prošle godine kod Zrenjanina stradale su dve osobe, od kojih je jedna bio vozač Doma zdravlja Novi Bečej Zoran P. Osim vozača saniteta, tada je nastradala i starija pacijentkinja koju je prevozio. U istoj nesreći povređeno je još troje ljudi.

Izvor: Kurir

Pogledajte još