Ko ubija Kineze u Beogradu? Leševi imali "betonske cipele" na nogama!

U RAZMAKU od nekoliko meseci tokom 2014. godine iz Save, kod Beograda, isplivala su dva leša Kineza, koji su na nogama imali takozvane betonske cipele. Do danas javnost nije obaveštena kako su ova dvojica umrla, a postoje indicije da voda krije još njihovih sunarodnika.

Oba tela, prema nezvaničnim saznanjima, bila su u vodi nekoliko dana pre nego što su pronađena. Drugo je isplivalo na savskoj obali, sa surčinske strane 29. jula prošle godine. U kratkoj vesti samo je objavljeno da je reč, kako se sumnja, o kineskom državljaninu, jer se na prvi pogled uočavalo da je reč o čoveku iz ove zemlje.

- Ono što je bilo posebno interesantno jeste činjenica da je na nogama imao takozvane betonske cipele, što je izazvalo odmah sumnju da je reč o nasilnoj smrti - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. - Nekoliko nedelja pre toga imali smo sličan slučaj i opet je bilo reči o kineskom državljaninu. Oba tela su prebačena na obdukciju, kako bi se utvrdio način na koji su umrli.

Kako saznajemo ova dva slučaja su u dokumentaciji beogradske policije zavedeni kao "dnevni događaji". Niko od Kineza u Beogradu nije ni prijavio njihov nestanak.

- Postoje neke indicije da su ova dva čoveka žrtve kriminalnih obračuna - objašnjava naš izvor. - Kineza ima dosta ne samo u Beogradu, već i u čitavoj Srbiji, a mnogo ih je više nego što su evidentirani. I kod njih ima borbe oko "teritorije", a neki od njih su se povezali i sa domaćim kriminalcima.

Prema zvaničnim podacima, u Srbiji živi oko 2.000, a u Beogradu oko 400 Kineza. Ipak, tamna brojka, odnosno stvarno stanje je mnogo drugačije i veruje se da ih je najmanje tri-četiri puta više.

Reč je o dosta zatvorenoj skupini ljudi, a u prestonici su uglavnom skoncentrisani u Novom Beogradu, oko Tržnog centra u Bloku 70, gde su zakupili čak 360 lokala. Većina njih živi u iznajmljenim stanovima i kućama u naselju Ledine. Tu žive i rade i međusobno se druže. Većina njih živi povučeno i posle napornog dana odlaze u magacine kako bi organizovali dalju preprodaju i nabavku robe.

- Postoje podaci da su neki kineski državljani organizovali ilegalne kockarnice - navodi naš sagovornik. - Okreće se veliki novac, gubi se i dobija mnogo para. Pored toga, kineski kriminalci osim kocke bave se i dovođenjem svojih sunarodnika, kako u našu zemlju tako i u okolne države. Vrte se velike cifre, jer je do papira teško doći. A, gde ima mnogo para, tu je i kriminal, ali i zločin.

Misterija oko dva tela Kineza, koje je Sava izbacila sa "betonskim cipelama" i dalje traje. Iako je od njihovog pronalaženja prošlo gotovo pola godine, javnost nije saznala gotovo ništa o tome.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još