Ovo su 4 ključna pravila seksualnog bontona!

Nikada ne zaboravite kondome

Kada postane jasno da sve ide u smeru seksa, i da će kroz koji dan sigurno doći do polnog odnosa. Budite spremni, da u novoj seksualnoj vezi budete jednako privlačni kao i bez samog čina seksa. Ukoliko poslušate naš savet i ponesete paketić kondoma, žena će vas smatrati odgovornim i opreznim. Pre samog seksa bilo bi dobro da razgovarate s partnerkom o načinu zaštite, i pitate je koristi li već neku kontracepciju. Ako koristi svejedno upotrebite kondom jer prevencije nikad dosta. Partnerka može insistirati na seksu bez kondoma, ukoliko je vi odbijete problem koji može nastupiti je da ispadne da joj ne verujete. Sami procenite šta vam je činiti u tom slučaju. Ali u svakom slučaju kod sebe uvek imajte paketić kondoma!

Pobrinite se za čiste čaršafe

Ako se vaš vrući susret počne odvijati u vašem stanu ili planirate da se to dogodi tamo. Pobrinite se da su čaršafi čisti i malo spremite stan da ne izgleda kao da se dogodio zemljotres. Ako vaša partnerka ima one dane u mesecu pa se boji kako vam ne bi zaprljala čaršaf. Recite joj kako vam to ne smeta ako vam zaista ne smeta. Ako i dalje bude odbijala, predložite kupku ili masažu što će svakako biti dobra predigra. Neka u vašem frižideru bude sveže voće, čokolada ili neki liker. Budite samouvereni i šarmantni očarajte je neka pre same akcije padne na kolena.

Pitajte je, šta je uzbuđuje

Ako vam uspe spontani seks, super. Ali ako ne, imamo savet za vas. Većini parova prvi seks ispadne nespretan i bojažljiv jer su oboje u strahu i previše razmišljaju. Savetujemo vam da sa partnerkom popričate o seksu, budite direktni i pitajte sve što vas zanima. Koje su joj erogene zone, šta voli a šta ne. Takođe i sami budite otvoreni i iskreno odgovarajte na njena pitanja. Takav razgovor može biti početak predigre. Možete pokušati i s nekim igricama poput pokera na skidanje. Važno je utvrditi kakvo je njeno raspoloženje. Što je pokreće i uzbuđuje. Nikad ne znate, možda joj te večeri ne bude do seksa te samo želi zaspati u vašem naručju. Zato vam savetujemo razgovor, koji nikad nije na odmet.

Nikada ne vršite pritisak

Biće vrlo ružno ako je budete prisiljavali na seks. Nemojte joj pričati kako će to uraditi kao dokaz svoje ljubavi prema vama to nije uredu i detinjasto je. Takođe je bezveze ako želite da razvijete kvalitetnu i dugoročnu vezu. Ako vam je toliko stalo do seksa neka vam ne pada napamet podmetati afrodizijak poput španske mušice ili dok je nema dolivati alkohol. To je jako nisko i bespotrebno. Pričekajte još nekoliko sastanaka. Najbolji afrodizijak koji joj možete ponuditi je iskrena želja i žudnja za njom. Recite joj šta vam se na njoj sviđa i nemojte odmah u početku isticati njene mane, suždržite se.

Izvor: intimatemedicine

Pogledajte još