NIŠ: Uskočio u ledenu reku da spasi napuštenog psa (VIDEO)

On je, rizikujući povređivanje pa i sopstveni život, juče izveo pravu vratolomiju ne bi li spasio preslatkog mešanca koji se, ko zna kakvim spletom okolnosti obreo zarobljen na rečnom ostrvu u Nišavi, kod Betonskog mosta.

Pešić je, spazivši životinju u bezizlaznoj situaciji, skočio prvo na jedan stub mosta kod nekadašnjeg Grčkog konzulata, a onda je, ne razmišljajući o posledicama, utrčao u ledenu Nišavu, iako je spoljna temperatura bila tek negde oko nula stepeni Celzijusa.
Saša stigao do kuce koja se nalazila na rečnom ostrvu

Psa je uzeo u naručje i istim putem, gazeći ledenu reku, vrato se do stuba mosta. Prolaznici su mu pritekli u pomoć, jedan od njih se spustio sa ograde mosta kako bi prihvatio psa, ali se onda i sam spasilac našao u nezavidnoj situaciji, jer zbog visine stuba nije mogao da se vrati natrag na most.
Saša sa kucom u naručju gazi ledenu reku

Ipak, Pešić je uspeo nekako da se uspentra uz stub mosta uz pomoć prolaznika, pa je cela priča imala srećan kraj.

Brigu o psu preuzela je jedna prolaznica, koja je nemo posmatrala dramatičnu akciju spasavanja.

Pešić je postao poznat široj javnosti kada je inspekcija opštine Crveni krst, sredonim decembra naložila da iseli Azil u kojem brine o 450 napuštenih pasa. Ali, nakon velike bure na društvenim mrežama, gradske vlasti su odustale od iseljenja azila.

Izvor: Blic

Pogledajte još