SLUČAJ OGNJANOVIĆ Srpski lekar iz SAD zna istinu o parama

0

Tužilaštvo je policiji dalo nalog za saslušanja u slučaju Ognjanović i prvi na listi svedoka je srpski lekar R. R. iz bolnice u Hjustonu

U policiju je juče iz Višeg tužilaštva stigao širi nalog iz tužilačke istrage kojim su omogućena saslušanja, ali i dozvola da se proveravaju računi i transakcije Nebojše i Jelene Ognjanović u inostranstvu. Policija će krenuti u proveru transakcija najpre iz Austrije, Kanade, SAD, a zatim i iz Hrvatske i Mađarske. U planu je i saslušanje nekoliko osoba za koje smatraju da mogu da pomognu u istrazi o novcu Ognjanovića, a prvi na listi je R.R.

U pitanju je poznati kardiolog srpskog porekla, koji radi u bolnici u Hjustonu gde je trebalo da Tijana bude operisana. On je u dogovoru sa američkim lekarima snizio cenu za operaciju devojčice. Zahvaljujući njemu, cena operacije koštala je 750.000 dolara umesto 1,1 milion, koliko je prvobitno traženo Ognjanovićima.

Policija je u predistražnom postupku nekoliko puta pokušala da sasluša lekara R.R., koji bi trebalo da objasni zbog čega je bolnici u Hjustonu uplaćeno 1.112.000 dolara, šta je sve urađeno za taj novac i s kim je dogovarao smanjenje sume za operaciju.

Treća blokada Tužilaštvo je juče od suda zahtevalo da po treći put blokira račun Nebojše i Jelene Ognjanović u Srpskoj banci. Policijska blokada računa istekla je juče, a sud je odlučio da ponovo zamrzne 100.000 dolara i 7.400 evra, koliko se nalazi na računu.

Policija je pokušavala da sasluša doktora, ali je on to uporno izbegavao. Policajci su lekara dobili telefonom prošle godine, pa je obećao da će se pojaviti i ispričati sve što zna o ovom slučaju. Međutim, nikada nije došao iako je bio u Srbiju – objašnjava izvor.

Kardiolog R.R, osim srpskog, ima i američki pasoš. Policija u predistražnom postupku nije želela da raspiše potragu za R.R. i da ga privede na aerodromu prilikom ulaska u Srbiju. Pošto je tužilaštvo sada zvanično pokrenulo istragu i Ognjanoviće proglasilo osumnjičenima, policija ima pravo i na taj korak.

Zbog ugleda doktora, još nećemo izdati poternicu, već ćemo još jednom pokušati da ga pozovemo na saslušanje. Ipak, očigledno je da je dosad to izbegavao, jer je prilikom ulaska u Srbiju uvek koristio dokumenta SAD. Saslušanje je pokušao da izbegne tako što je policiji poslao imejl u kom je ispričao svoje viđenje ovog slučaja, ali to nije bilo dovoljno – kažu u policiji i dodatno objašnjavaju zbog čega je doktorovo saslušanje prvo i najbitnije:

Objasniće zbog čega je plaćen pun iznos operacije iako ona nije izvršena. Trebalo bi da on potvrdi validnost računa iz bolnice, koji Ognjanovići još nisu dostavili. Doktor bi trebalo da ispriča šta se sve dešavalo u Hjustonu tokom boravka porodice Ognjanović, a šta po povratku u Srbiju – ističu u MUP-u.

Tužilaštvo: Saslušanje zavisi od advokata

Kako za „Blic“ kažu u Višem tužilaštvu, tužilac će odlučiti o datumu saslušanja osumnjičenih Nebojše i Jelene Ognjanović tokom sledeće nedelje.

Odluka zavisi od toga da li će advokati prekinuti štrajk, jer je bez njih nemoguće saslušati osumnjičene. Tužilaštvo je poslalo zamolnicu SAD u kojoj traži celokupnu dokumentaciju u vezi sa slučajem. Dužina trajanja ovog krivičnog postupka, između ostalog, zavisiće i od toga kada će iz SAD odgovoriti na zamolnicu i kada će dostaviti dokumenta – kažu u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: Blic

Foto: printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.