ZA MIRAN SAN 5 stvari koje bi trebalo sebi da kažete pre odlaska u krevet

1. „Zahvalna sam zbog...“ Praktikujte zahvalnost prema svim lepim dešavanjima u vašem životu jer ćete tako biti srećniji, imuni sistem će vam biti jači i vaš odnos sa drugim ljudima biće kvalitetniji. Pre dolaska u krevet, razmislite o radosnim delovima vašeg života, ili još bolje, zapišite ih na papir.

2. „Neka bude šta mora biti." Verovatno ste nekada čuli za sentencu - Nemojte ići u krevet ljuti. Prema jednoj studiji iz 2012. godine, proživljavanje negativnih emocija pre spavanja čini da se dodatno umorite. Ne opterećujte se rešavanjem svih životnih problema u to vreme jer je pametnije sačekati jutro. Takođe, mnoge stvari ne zavise isključivo od vas pa je bitno da racionalno prihvatite svaki rasplet događaja.

3. „Ja sam jaka.“ Ili ako preferirate neki drugi pridev – ljubazna, hrabra i vredna. Suština je da se usmerite na svoje pozitivne osobine i da prihvatite sebe takve kakve ste. Jedna naučna studija iz 2014. godine pokazala je da je samosvesnost ključna za srećniji život.

4. „Kako mogu da popravim...?“ Zapitajte se oko stvari koje zavise od vas, kako da postanu bolje. Prema autoru bestselera, Stivenu Kotleru, vaša odluka da popravite nešto u svom ponašanju prema drugim ljudima doprinosi da imate mirniji san.

5. „Pronaćiću mir.“ Možete da se fokusirate na ovu frazu i da je ponavljate više puta kako biste umirili sebe pred spavanje. Ako primetite da ste rastrojeni ili zabrinuti, pokušajte sa ovim i sigurno ćete se osećati bolje.

Izvor: tvbest


Pogledajte još