OTKRIJTE Ženski uzdasi - užitak ili manipulacija?

Britansko istraživanje pokazalo je poražavajuće rezultate za muški rod: čak 80 odsto ispitanica lažira stenjanje i uzvike za vreme seksa!

Tačnije, žene su svesno i glasno pokušavale da utiču na ponašanje svoga partnera, a ne da im daju do znanja kako uživaju u njihovim muževnim ljubavničkim sposobnostima.

Istraživači Univerziteta u Leedsu su ponudili upitnik 71 ženi (staroj između 18 i 48 godina), s pitanjima koja su kategorizovala vrste zvukova koje ispuštaju za vreme seksa. Zvukovi variraju od potpune tišine, do uzdaha, stenjanja, dranja, vriske, reči koje uključuju partnerovo ime ili "da!", ili reči poput "jače!" ili "više!".

Zatim su ih pitali zašto ispuštaju takve zvukove i postižu li tada orgazam. Rezultati su ih zaprepastili.

"Žene su koristile ovakvu vokalizaciju kako bi ubrzale partnerovu ejakulaciju zbog dosade, umora, nelagode ili vremenskog ograničenja", objasnili su voditelji istraživanja. Drugim rečima, ljubavni i strastveni zvukovi žena nisu dokazi njihovog gubitka kontrole i užitka, nego manipulacije. Ispitanice su priznale kako su u pravilu tiše i ne stenju u velikoj meri kada zaista postignu orgazam. Ako se pitate kada, odgovor je najčešće za vreme oralnog seksa.

Čak se jedna četvrtina ispitanica redovno služi ovom varljivom metodom i svoje partnere "ohrabruje" stenjanjem i umiljatim zvukovima "užitka", a čak 87 odsto žena tvrdi kako je njihov razlog čisti altruizam: jednostavno žele da poboljšaju partnerovo samopouzdanje.

Izvor: portaloko

Pogledajte još