Evo koje sve bolesti leči ubod pčele

U poznatoj kineskoj klinici u gradu Ksianu, u Zapadnoj provinciji Šanksi, ispitana je delotvornost ujeda pčele i kakve on, pored neprijatnih i bolnih, ostavlja posledice na našem organizmu.

Kineska medicina tvrdi da pčelin ubod može izlečiti obolele sinuse i upalu nosne membrane. On je dobar i protiv artritisa, bolova u leđima i reumatizma, a primenjuje se već duže od 3.000 godina. Praktikanti objašnjavaju da takvi ubodi mogu da poprave oštećene ćelije, odbijajući bakterije i ublažavajući sve vrste upala.

U medicini je zabeležen slučaj muškarca koji je bolovao od raka pluća, kome su lekari predviđali život još godinu dana. Zahvaljujući ubodima pčele, živeo je dve godine.

Kineski lekar Vang Menglin, koji se inače bavi akupunkturom sa pčelama, potvđuje da ova metoda može izlečiti brojne bolesti, od artritisa do raka, dodajući da je "terapija efikasnija od tradicionalne akupunkture jer pčelin ubod poboljšava protok krvi i istovremeno u telo ubacuje vitamine". Postoje teorije da pčelin ubod ima sposobnost zaustavljanja starenja organa, sa svega 150 uboda. Lekari tvde da koliko god je neprijatnost od uboda velika, toliko zahvaljujući njoj bol nestaje posle 5 minuta.

Moramo napomenuti da sve ovo ne važi ako ste pak alergični na pčelin ubod, jer u tom slučaju ujedi izazivaju kobne kontraefekte, pa čak i smrt.

Izvor: srbija danas

Pogledajte još