ŠOKANTNO: Terorista Islamske države poreklom iz Srbije uhapšen na aerodromu!

Student muslimanske veroispovesti, iz Srbije, koji je hteo da se crna zastava ISIS-a vijori nad ulicom Dauning i koji je imao snimak obezglavljivanja na svom telefonu, osuđen je na tri ipo godine zatvora.

Dejvid Souaan, 20, iz Srbije, je proglašen krivim za planiranje da se pridruži pobunjeničkim snagama u ratom pokidanoj Siriji.

Siriju je posetio u decembru 2013. godine i bio je na putu natrag da se pridruži džihadistima kada su ga uhapsili na Hitrou aerodromu u maju prošle godine.

Na njegovom kompjuteru i telefonu je pronađen sadržaj koji je bio toliko šokantan i krvav da nije mogao biti prikazan na javnom suđenju.

Ovaj student Birkbek koledža dolazi iz bogate porodice, iz Srbije. Njegov advokat je pokušao da mu odbranu zasnuje na činjenici da se u Londonu osećao "usamljeno i izolovano". To je potkrepio tvrdnjom da se redovno dopisivao sa svojom devojkom, Anom Lazović, koja je takođe iz Srbije, pravoslavne je vere, i otišla je u Majami da studira.

(old_image)

Takođe je tvrdio da u Siriju nije želeo da ode kako bi se pridružio Islamskoj državi, već kako bi pomogao u humanitarnoj misiji.

Usamljenost i dosada su ga učinile podležnim uticajima, pa je navodno zbog toga pozirao sa oružjem, kako bi delovao "kul" u novom društvu.

Nadlanu / DailyMail

Pogledajte još